Το πρώτο παιχνίδι των φετινών τελικών της Basket League ανήκει πια στο παρελθόν, με τον Ολυμπιακό να εκμεταλλεύεται την τρομερή εκκίνησή του στο ματς και να κερδίζει πολύ άνετα τον χαμένο για 30+ λεπτά Παναθηναϊκό.

Αυτή η κυριαρχία αποτυπώνεται πλήρως και στο MVP Ladder του basketblog.gr, το οποίο και αναδεικνύει τον Πολυτιμότερο Παίκτη των τελικών της λίγκας, με την τετράδα των Moustapha Fall, Κώστα Σλούκα, Σάσα Βεζένκοφ και Κώστα Παπανικολάου να βρίσκεται σε… ημιάγρια κατάσταση και να πετυχαίνει τους 50 από τους 74 πόντους των «ερυθρόλευκων».

Ο Γάλλος γίγαντας όμως, δεν είχε αντίπαλο…

1. Moustapha Fall

Ο βετεράνος «ψηλός» έκανε ό,τι ήθελε στην ρακέτα του Παναθηναϊκού και κόντρα κυρίως στον Γιώργο Παπαγιάννη, τον οποίο και εξέθεσε -ξανά- στη μάχη στο ζωγραφιστό.

Συνολικά, τελείωσε το ματς με νταμπλ νταμπλ της τάξης των 14 πόντων (2ος σκόρερ) και 10 ριμπάουντ (1ος ριμπάουντερ) σε 23 μόλις λεπτά -με τον Γάλλο να μετράει επίσης και 4 επιθετικά ριμπάουντ αλλά και 3 κερδισμένα φάουλ.

Το +20 (κορυφαία επίδοση) όμως, στην κλίμακα του +/- υπογραμμίζει απόλυτα και μοναδικά την απίθανή του βραδιά…

2. Κώστας Σλούκας

Ο έμπειρος γκαρντ του Ολυμπιακού δεν πάτησε ποτέ το πόδι στο γκάζι, αλλά παρ’ όλα αυτά κατάφερε να μετρήσει 16 πόντους με 10 σουτ (5-10 σουτ, 4-6 τρίποντα, 2-3 βολές), 7 ριμπάουντ, 4 ασίστ και 2 κλεψίματα σε 27 λεπτά παρουσίας.

Ουσιαστικά, ακόμα και σε μια τέτοια βραδιά, ο Σλούκας συμμετείχε στο 31% των καλαθιών της ομάδας του είτε σκοράροντας είτε δημιουργώντας, ενώ την ίδια στιγμή η κυνικότητά του στα συνεχή ρίσκα του Παναθηναϊκού απέναντί του στο τρίποντο έσωσε πολλάκις τους Πειραιώτες από την υποψία ντέρμπι.

3. Κώστας Παπανικολάου

Μπορεί η στατιστική υπηρεσία του αγώνα (8 πόντοι, 3 ριμπάουντ, 3 ασίστ) να μη μαρτυράει απόλυτα την απίθανα γεμάτη συνεισφορά του «Παπ» σε κάθε μήκος και πλάτος του παρκέ, ωστόσο η εμπειρία, το know how και το απαράμιλλο πάθος του έβαλαν πολλά προβλήματα στον Παναθηναϊκό.

Μάλιστα, τόσο το μεγάλο του κάρφωμα στο ανοιχτό γήπεδο όσο και ένα τεράστιας σημασίας τρίποντο από τη δεξιά γωνία ενόσω οι φιλοξενούμενοι προσπαθούσαν να επιστρέψουν στο ματς ήταν τα… daggers για το «τριφύλλι», που τιμωρήθηκε εν πολλοίς από το ρίσκο του στα corner 3’s (2-5 τρίποντα).

Συνολικά δε, σε 29 λεπτά παρουσίας, ο Ολυμπιακός ήταν καλύτερος κατά 8 πόντους (4η καλύτερη επίδοση γενικά, 2η καλύτερη με 25+ λεπτά).

4. Σάσα Βεζένκοφ

Όπως συνέβη και με τον Σλούκα, έτσι και ο Βούλγαρος PF δεν πάτησε ποτέ το πόδι στο γκάζι -άμεση απόρροια των τεράστιων αποστάσεων που γεννήθηκαν ήδη από τα αρχικά λεπτά της μονομαχίας.

Ωστόσο, αγωνίστηκε περισσότερο από κάθε άλλο συμπαίκτη του (32 λεπτά) και πρόλαβε να φτάσει σε ένα πολύ εύκολο νταμπλ νταμπλ με 12 πόντους (5-10 σουτ, 1-3 τρίποντα) και 10 ριμπάουντ (τα 3 επιθετικά), ενώ παράλληλα μοίρασε και 3 τελικές πάσες στον περίγυρό του.

5. Okaro White

Αν υπάρχει ένας παίκτης που διασώθηκε από τον ΠΑΟ αυτός δεν είναι άλλος από τον Αμερικανό «ψηλό».

Αν και αποβλήθηκε έπειτα από μόλις 22 λεπτά με φάουλ, πρόλαβε να είναι ο πρώτος σκόρερ (13 πόντοι), ο πρώτος κλέφτης (2 κλεψίματα) και ο πρώτος μπόμπερ (μαζί με τον Παπαπέτρου) με 3 τρίποντα, ενώ ήταν ίσως ο μοναδικός με όρεξη, ενέργεια και πάθος στο παρκέ του Φαλήρου.

Όπως είχαμε αναφέρει ήδη, η παρουσία του ανθίζει τον Παναθηναϊκό, με τους συμπαίκτες του φυσικά να καλούνται να κάνουν περισσότερο για να έχει ελπίδες η ομάδα τους εν όψει Game 2…

 

 


QuizWiz