Ανοίγει η «αυλαία» των play-offs της Α1 Basketleague ανδρών σήμερα (22/05), με δύο παιχνίδια να λαμβάνουν χώρα.

 

Στο πρώτο και πιο αμφίρροπο παιχνίδι, ο Κολοσσός Ρόδου αντιμετωπίζει τη Λάρισα στο Game 1 της σειράς. Οι Ροδίτες τερμάτισαν στην 3η θέση της βαθμολογίας και φυσικά έχουν το πλεονέκτημα έδρας απέναντι στη Λάρισα που τελείωσε .

Στα μεταξύ τους παιχνίδια φέτος, τα αποτελέσματα «μοιράστηκαν» στους γηπεδούχους, αφού στο 1ο ματς η Λάρισα έκαμψε την αντίσταση του Κολοσσού στην παράταση (81-77, 69-69 η κανονική διάρκεια), ενώ στη Ρόδο η ομάδα του Ηλία Καντζούρη κέρδισε σχετικά εύκολα με 93-75.

Εκτός για τους νησιώτες παραμένει φυσικά ο Βασίλης Ξανθόπουλος, ενώ για την ομάδα της Θεσσαλίας αναμένεται να είναι διαθέσιμος ο Devonte Green, με τον Jalen Hudson να μένει εκτός.

 

ΟΡΟΣΗΜΑ ΠΑΙΚΤΩΝ:

Κολοσσός: Αν αγωνιστεί ο Σωτήρης Μπιλλής, θα μπει στην πρώτη 5άδα των παικτών με τις περισσότερες συμμετοxές ever για τον Κολοσσό.

Λάρισα: Μόλις 2 πόντους χρειάζεται για να μπει στην 50άδα των σκόρερ της Α1 ο Θεόδωρος Ζάρας.

 

Στο 2ο παιχνίδι που διαθέτει ακλόνητο φαβορί τόσο για τη σημερινή νίκη, όσο και για την πρόκριση στη σειρά, ο Παναθηναϊκός αντιμετωπίζει τον Άρη με πλεονέκτημα έδρας. Οι «πράσινοι» τερμάτισαν στη 2η θέση της κανονικής περιόδου, με τον Άρη να επιστρέφει στα play-offs έπειτα από 5 χρόνια, αυτήν τη φορά ως 7ος. Η ήττα του, μάλιστα, απ’ τον αδιάφορο Απόλλωνα την τελευταία αγωνιστική του στοίχισε, καθώς με νίκη θα τερμάτιζε 5ος και θα έπεφτε πάνω στη -σαφώς πιο βατή- ΑΕΚ!

Στα μεταξύ τους παιχνίδια φέτος, οι δύο ομάδες μετρούν από 1 νίκη και 1 ήττα, αφού πρώτα ο Άρης κέρδισε στη Θεσσαλονίκη με 81-71, επιστρέφοντας, μάλιστα, απ’ το -19 του ημιχρόνου, ενώ στο ΟΑΚΑ ο Παναθηναϊκός δυσκολεύτηκε για 3 περιόδους, αλλά εν τέλει κατάφερε να επικρατήσει με 103-83 των «Κιτρινόμαυρων».

Αμφίβολος για το «τριφύλλι» ο Howard Sant-Roos που έχει ενοχλήσεις στη μέση (θα κριθεί τελευταία στιγμή η συμμετοχή του), ενώ εκτός έμειναν ο Βασίλης Καββαδάς και ο «κομμένος» Stefan Jovic. Φυσικά επιστρέφει στη δράση ο «πράσινος σταρ» Nemanja Nedovic. Μόνο πρόβλημα για τους Θεσσαλονικείς η απουσία του Γιάννη Σιδηροηλία, αφού ο James Kelly ταξίδεψε τελική με την υπόλοιπη ομάδα για το ματς, παρά το θάνατο της μητέρας του.

 

ΟΡΟΣΗΜΑ ΠΑΙΚΤΩΝ:

Παναθηναϊκός: Αν τελικά αγωνιστεί ο Sant-Roos, θα πραγματοποιήσει την 50η συμμετοχή του με το «τριφύλλι», κάτι που θα τον κάνει τον 67ο παίκτη (29ο ξένο) στην ιστορία της ομάδας με τουλάχιστον 50 συμμετοχές στην Α1.

Άρης: O Shakur Juiston χρειάζεται ακόμη 12 ριμπάουντ για να μπει στη 40άδα των ριμπάουντερ του Άρη.

 

ΤΑ ΖΕΥΓΑΡΙΑ:

Ολυμπιακός (1) – (8) Περιστέρι

Παναθηναϊκός (2) – (7) Άρης

Κολοσσός (3) – (6) Λάρισα

ΑΕΚ (4) – (5) Προμηθέας

Tags:
A1