Είναι σα να βλέπεις τα Τρίκαλα αλλά στη Νίκαια Ο Insider καταπιάνεται με το δράμα του Ιωνικού Νικαίας κι αναρωτιέται πως αυτή η ομάδα «κατάφερε» να «πυροβολήσει τα πόδια της».

Η εικόνα που παρουσιάζει ο Ιωνικός τις τελευταίες αγωνιστικές του πρωταθλήματος θυμίζει τα Τρίκαλα της σεζόν 2017-2018. Τότε που είχαμε μαζικές αποχωρήσεις και στο τέλος είχαν μείνει «τρεις κι ο κούκος» εξαιτίας απαράδεκτων χειρισμών και κάποιων ιστοριών που κυκλοφορούν και οι οποίες «άγγιζαν» τα όρια του μύθου.

Θα μας πείτε ότι τα Τρίκαλα την τελευταία αγωνιστική είχαν νικήσει τον Κόροιβο στην Αμαλιάδα και τον είχαν ρίξει στην Α2 σώζοντας τον Πανιώνιο. Ας «ανησυχεί» η Καρδίτσα που αγωνίζεται με τον Ιωνικό την τελευταία αγωνιστική, αλλά για να είμαστε ειλικρινείς θα είναι θαύμα αν επαναληφθεί κάτι τέτοιο.

Έχουμε και λέμε λοιπόν:

Ο Ιωνικός μπήκε στο δικό του γήπεδο (πολύ μεγάλη υπόθεση) έδειχνε συσπειρωμένος, έπαιξε στην Ευρώπη (με αξιοπρεπή πορεία) είχε παρουσία στα πλέι οφ! Μέχρι και παίκτες στην Εθνική ομάδα έδωσε (θυμάστε πόσα χρόνια είχε να συμβεί αυτό;) ενώ προχώρησε και στην ανάδειξη νέων Ελλήνων παικτών. Στη Νίκαια πήραν χρόνο συμμετοχής κι ευκαιρίες, αρκετοί Έλληνες παίκτες που τώρα αγωνίζονται στην Basket League.

Από ένα σημείο και μετά, όμως, τα πράγματα άλλαξαν. Η παραπάνω κατεύθυνση χάθηκε, ο Ερασιτέχνης δεν ήξερε ποιος είναι διοίκηση στην ΚΑΕ για να μιλήσουν και να διευθετήσουν κάποια πράγματα ενώ φέτος εμφανίστηκε το καλοκαίρι τελικά ένας ιδιοκτήτης που βρίσκεται εκεί καθημερινά. Δεν πρόκειται να αναφερθούμε στις φήμες που κυκλοφορούν, αν ο ίδιος αισθάνεται θιγμένος απ’ αυτές, ας απαντήσει δημοσίως.

Το θέμα μας είναι ο Ιωνικός και προχωράμε στα παρακάτω ερωτήματα: Πως ακριβώς υπάρχουν ζητήματα στελέχωσης σε μια ομάδα που πήρε αξιοπρεπέστατα buy out από την πώληση του Χουγκάζ, του Τζέρμαν και του Μουσταφά; Αυτά τα θυμάμαι, σίγουρα! Ίσως είναι κι άλλα!

Το παραπάνω θέμα είναι πολύ σημαντικό και σίγουρα δεν ευθύνεται η τωρινή διοίκηση αλλά η προηγούμενη όπου τα πράγματα (από τον Νοέμβριο και μετά) δεν ήταν ξεκάθαρα ως προς τα πρόσωπα.

Σε τι μπορεί να ελπίζει μια ομάδα όταν οι παραιτήσεις έχουν γίνει περισσότερες από τις προσλήψεις;

Αναρωτήθηκαν ποτέ γιατί ο «Πλάτωνας» δεν είχε τον κόσμο που αναλογεί σε μια ομάδα με τη δυναμική του Ιωνικού;

Τι ακριβώς μπορεί να περιμένει μια ομάδα που ξεκινά με έναν προπονητή που παραιτείται, προσλαμβάνεται άλλος που απολύεται και επιστρέφει εκείνος που παραιτήθηκε για να ξαναπαραιτηθεί τελικά και να αναλάβει ο συνεργάτης του μαζί με τον team manager;

Γιατί έφυγαν οι παίκτες ο ένας μετά τον άλλο;

Υπάρχουν «κρυφοί συμβουλάτορες» (να το πούμε κόσμια) που κατά το παρελθόν είχαν εμπλοκή και με άλλες ομάδες, όπως ακούγεται κι απλώς δε θέλουν να βγουν μπροστά φοβούμενοι την κατακραυγή;

Θα πείτε στον Insider ότι «δεν είναι μαγκιά να χτυπάς κάποιον όταν είναι κάτω». Θα σας απαντήσει όμως ότι δε «χτυπάει» κανέναν Ιωνικό, το αντίθετο, εκφράζει την απογοήτευσή του για ένα από τα μεγαλύτερα μπασκετικά brand της χώρας, με ιστορία τεράστια, με κόσμο και με προοπτική η οποία πετάχτηκε στα σκουπίδια για ατομικά συμφέροντα.