Για την 2η μέρα της 2ης αγωνιστικής της Basket League ο Παναθηναϊκός υποδέχεται το Λαύριο Megabolt στις 16:00 (ΕΡΤ3) στο ΟΑΚΑ, ο Προμηθέας υποδέχεται τον Ιωνικό στις 17:00(ΕΡΤ SPORTS1) και η αυλαία της αγωνιστικής  πέφτει στις 19:15 ( ERT3) με τον Ολυμπιακό να υποδέχεται τον Περιστέρι bwin που στον πάγκο του βρίσκεται ο πρώην εμβληματικός αρχηγός  του ο Βασίλης Σπανούλης.

Ο Παναθηναϊκός υποδέχεται το Λαύριο Megabolt  (16:00, ΕΡΤ3) προκειμένου μία από τις δύο ομάδες να πάρουν το πρώτο ροζ φύλλο για την φετινή σεζόν. . Οι δύο ομάδες έχουν ξεκινήσει  με ήττα στο νέο Πρωτάθλημα, οι «πράσινοι» στη Θεσσαλονίκη από τον Άρη και το Λαύριο Megabolt εντός έδρας από τον Προμηθέα.

Ο Παναθηναϊκός μπήκε για τέταρτη φορά στην ιστορία του στο επαγγελματικό Πρωτάθλημα με ήττα, όμως και στις τρεις προηγούμενες περιπτώσεις ακολούθησε γι’ αυτόν νικηφόρο αποτέλεσμα (2003, 2013, 2021)
18 φορές έχουν αναμετρηθεί Παναθηναϊκός και Λαύριο Megabolt στο πλαίσιο της Basket League με τον Παναθηναϊκό να μετράει 16 νίκες ενώ και οι δύο της ομάδας της λαυρεωτικής σημειώθηκαν στο πλαίσιο της σεζόν 2020-21 όταν έφτασε μέχρι τους τελικούς των πλέι οφ. Υπάρχει όμως ένα αξιοσημείωτο στοιχείο και αφορά στα παιχνίδια του ΟΑΚΑ.

Ο Προμηθέας υποδέχεται τον Ιωνικό (17:00, ERT SPORTS1)  προκειμένου μία από τις δύο να συνεχίσει το νικηφόρο σερί της.  Είναι δύο ομάδες που ξεκίνησαν με νίκη στο 31ο Πρωτάθλημα της Basket League.  Η αχαϊκή ομάδα επιβλήθηκε στην πρεμιέρα εκτός έδρας του Λαυρίου Megabolt ενώ εκείνη της Νίκαιας επικράτησε εντός έδρας του Κολοσσού H Hotels.

Ο Προμηθέας μπήκε για έκτη συνεχόμενη χρονιά στο Πρωτάθλημα με νίκη αφού μετά την ήττα του στην πρεμιέρα της σεζόν 2016-17, της πρώτης του στην Basket League, από τον Παναθηναϊκό στο ΟΑΚΑ με 81-71.  Ο Ιωνικός θα εμφανιστεί έχοντας για πρώτη φορά στον πάγκο του τον Κώστα Μέξα που διαδέχτηκε τον Άγγελο Τσίκληρα. Ο Κερκυραίος προπονητής θα κοουτσάρει με έκτη διαφορετική ομάδα στην Basket League αφού είχαν προηγηθεί ο Ηρακλής, ο ΚΑΟΔ, ο Απόλλων Πάτρας, τα Τρίκαλα BC Aries και ο ΠΑΟΚ mateco.

Η αυλαία της αγωνιστικής κλείνει με την επιστροφή  του Βασίλη Σπανούλη  στο ΣΕΦ αυτή την φορά όχι ως παίκτης αλλά ως προπονητής καθώς ο Ολυμπιακός υποδέχεται το Περιστέρι bwin (19:15, ΕΡΤ3)  Οι δύο ομάδες άρχισαν νικηφόρα την προσπάθεια τους στο νέο Πρωτάθλημα, οι «ερυθρόλευκοι» περνώντας από την Πάτρα με αντίπαλο τον Απόλλωνα και οι «κυανοκίτρινοι» επικρατώντας εντός έδρας του ΠΑΟΚ mateco.

Πρόκειται για έναν αγώνα στον οποίο εξ ορισμού το κεντρικό πρόσωπο θα είναι ο Βασίλης Σπανούλης που μετά τις νίκες στο ντεμπούτο του τόσο στην Ευρώπη, αρχικά, όσο και στην Basket League, θα δώσει τον πρώτο εκτός έδρας αγώνα του ως προπονητής απέναντι στην ομάδα της οποίας τη φανέλα φόρεσε για 11 χρόνια και με την οποία έκλεισε τη σπουδαία καριέρα του στα παρκέ.

 

Τα σημερινά παιχνίδια:

Παναθηναϊκός- Λαύριο Megabolt : 16:00 ERT3

Προμηθέας  Πατρών – Ιωνικός Νίκαιας: ERT SPORTS1

Ολυμπιακός – Περιστέρι bwin: 19:15 ΕΡΤ3

Τα χθεσινά αποτελέσματα:

ΑΕΚ – Απόλλωνας Πατρών 83-68

Καρδίτσα – Κολοσσός 59-57

ΠΑΟΚ – Άρης 88-66

Η βαθμολογία:

ΑΕΚ (2-0): 4
ΠΑΟΚ (1-1): 3
Άρης (1-1): 3
Καρδίτσα (1-1): 3
Ολυμπιακός (1-0): 2
Ιωνικός (1-0): 2
Κολοσσός (0-2): 2
Απόλλων Πάτρας (0-2): 2
Προμηθέας Πατρών (1-0): 2
Περιστέρι (1-0): 2
Παναθηναϊκός (0-1): 1
Λαύριο (0-1): 1

Το πρόγραμμα της επόμενη εβδομάδας (22/10):

Απόλλων Πάτρας – Καρδίτσα

Άρης – Ολυμπιακός

Ιωνικός – Παναθηναϊκός

Κολοσσός – Προμηθέας

Λαύριο – ΠΑΟΚ

Περιστέρι – ΑΕΚ