Ο Ερυθρός Αστέρας επικράτησε του Περιστερίου με 73-72, στο τουρνουά «Νεόφυτος Χανδριώτης» που διεξάγεται στην Κύπρο. Στην τέταρτη περίοδο  η ομάδα του Βασίλη Σπανούλη έπαιξε εξαιρετική άμυνα, πέτυχε σημαντικά καλάθια στην επίθεση και τελικά λίγο έλλειψε να πάρει αυτή τη νίκη, στην τελευταία φάση ο Δημήτρης Μωραϊτης αστόχησε σε ελεύθερο σουτ τριών πόντων. Για τους μεν, ο Ognjen Dobric πετυχαίνοντας 16 πόντους ήταν ο πρώτος σκόρερ, για τους δε τους περισσότερους πόντους τους σημείωσε ο Fransisco.

Το Περιστέρι άργησε να βρει ρυθμό τόσο στην άμυνα όσο και στην επίθεση. Η εμπειρία της σερβικής ομάδας αλλά και το γεγονός πως φέτος διατήρησε σχεδόν το ίδιο σύνολο παικτών, έχοντας αποκτήσει και μερικούς έμπειρους αθλητές, τη βοήθησαν να έχει το προβάδισμα από την αρχή του αγώνα, κλείνοντας το πρώτο δεκάλεπτο με 21-16.

Στη συνέχεια του αγώνα οι «ερυθρόλευκοι» αύξησαν την ένταση στην άμυνα εμποδίζοντας τους φιλοξενούμενους να δημιουργήσουν φάσεις και να πετύχουν κανάλια. Το Περιστέρι προσπάθησε να μειώσει, όμως η ομάδα του Jovanovic συνέχισε να νικάει. Το ημίχρονο έκλεισε με 38-31.

H ομάδα του Jovanovic συνέχισε να προηγείται, έβγαλε άμυνες και λειτουργώντας καλύτερα μπροστά, αύξησε τη διαφορά ακόμη και στους 11 πόντους. Στα τελευταία λεπτά της τρίτης περιόδου, οι παίκτες του Σπανούλη δημιούργησαν ωραίες φάσεις, με το σκορ του δεκαλέπτου να λήγει με 59-53.

Ο Ερυθρός Αστέρας διεύρυνε το σκορ και παρότι φαινόταν ότι θα νικούσε χωρίς να δημιουργηθούν προβλήματα, το Περιστέρι βελτίωσε την άμυνά του, έχοντας παράλληλα ωραία κυκλοφορία στην επίθεση και σιγά-σιγά επέστρεψε στο παιχνίδι. Το σκορ μειώθηκε ακόμα και στους δύο πόντους με 72-70, και ύστερα στον ένα πόντο με 73-72, που είναι και το τελικό αποτέλεσμα.

Τα δεκάλεπτα: 21-16, 38-31, 59-53, 73-72

 

Ερυθρός Αστέρας (Jovanovic): Holand, Lazarević 4, Adams 15, Mitrović 6, Lazić 3, Martin 4, Dobrić 16, Ivanović 12, Ilić, Marković, Kuzmić, Bentil 13

Περιστέρι (Σπανούλης): Bilan 6 , Πουλιανίτης, Denmon 8 , Κασελάκης 10, Davis 4, Juston 11, Fransisco 14, Radanov 10 , Γκιουζέλης, Σταυρακόπουλος