Οι τρεις συνεχόμενες ήττες σε ένα διάστημα στο οποίο οι υπόλοιπες ομάδες της τελευταίας κλίμακας της βαθμολογίας σημείωσαν νίκες, έβαλαν τον Ιωνικό για τα καλά στο «κάδρο» της «ουράς» αφού αποτελεί πια μέλος της τετράδας των ομάδων που έχουν από τέσσερις νίκες. Στη Νίκαια έχει σημειώσει και τις τέσσερις νίκες του (4-5 το ρεκόρ του) ξεπερνώντας μάλιστα την αντίστοιχη περσινή επίδοση του (3-9). Η διαφορά βέβαια με την περσινή σεζόν είναι ότι έχει μείνει χωρίς εκτός έδρας επιτυχία.

Ο πρώτος σκόρερ του πρωταθλήματος, Λουκάς Μαυροκεφαλίδης, αποχώρησε έξαλλος από τον πάγκο και όπως όλα δείχνουν κι από την ομάδα. Στη συνέχεια, την αποχώρηση τους γνωστοποίησαν, ο προπονητής, Άγγελος Τσίκληρας, ο βοηθός, Γιάννης Λίβανος και ο τιμ μάνατζερ, Βαγγέλης Αλεξανδρής! Σε ρόλο πρώτου προπονητή σήμερα, αναμένεται να είναι ο Φοίβος Κωστής, που έχει μηδαμινή εμπειρία από Basket League, αλλά είναι στο προπονητικό τιμ από την αρχή της σεζόν. O Μάντζαρης φέρεται να έδωσε παράταση για την αναχώρηση του στη Βενεζουέλα, όπου και θα συνεχίσει την καριέρα του, παίζοντας σήμερα και φεύγοντας μετά. Μέσα σε όλα αυτά, ο Ιωνικός παίζει θεωρητικά για την παραμονή του, έχοντας ρεκόρ 4-14 και μετά το σημερινό παιχνίδι, παίζει με Άρη (εκτός), Λαύριο (εντός) και Καρδίτσα (εκτός).

Το Περιστέρι bwin με τις νίκες του επί του Άρη εκτός και του Λαυρίου Megabolt εντός έδρας, έφτασε στις 11 και ισοβαθμεί με την ΑΕΚ στην 3η θέση της βαθμολογίας. Έχει ήδη ξεπεράσει την περσινή επίδοση του στην κανονική περίοδο (10-14) και έχει «πιάσει» εκείνη της προπέρσινης σεζόν (11-11). Από το 2018 όταν οι «κυανοκίτρινοι» επέστρεψαν στην Basket League, καλύτερη επίδοση τους ήταν εκείνη της σεζόν 2018-19 όταν και έκλεισαν την κανονική περίοδο με ρεκόρ 17-9.

Μετά το σημερινό παιχνίδι, αντιμετωπίζει Κολοσσό (εντός), Προμηθέα (εκτός) και Παναθηναϊκό (εντός) ως το τέλος της κανονικής περιόδου και συνεχίζει την προσπάθεια του για μια θέση στην πρώτη τετράδα. Αναμένεται να παραταχθεί πλήρης σήμερα.

Συνοπτικά οι αριθμοί αυτών των αγώνων…

ΣΥΝΟΛΙΚΑ
Α’ Εθνική (Από το 1963-64): Ιωνικός – Περιστέρι bwin 6-6
Basket League (Από το 1992-93): Ιωνικός – Περιστέρι bwin 2-4

ΜΕ ΓΗΠΕΔΟΥΧΟ ΤΟΝ ΙΩΝΙΚΟ
Α’ Εθνική (Από το 1963-64): Ιωνικός – Περιστέρι bwin 3-3
Basket League (Από το 1992-93): Ιωνικός – Περιστέρι bwin 1-2