Αναμφίβολα, ένας παίκτης που δίνει ποιότητα στην ομάδα του Προμηθέας Πάτρας. Την στιγμή που ανακοινώθηκε κανείς δεν περίμενε το τόσο εντυπωσιακό του ξεκίνημα σε Ελλάδα και Ευρώπη. Ο λόγος φυσικά για τον Joe Young, τον guard της ομάδας της Πάτρας ο οποίος έχει χαροποιήσει τους πάντες με τα κατορθωματά του στις τάξεις του συλλόγου.

Καταρχάς, πρόκειται για έναν παίκτη που μπορεί να αγωνιστεί με την ίδια ευκολία τόσο στη θέση «1» όσο και στη θέση «2». Αναπληρώνοντας σε μεγάλο βαθμό το κενό που άφησε η αποχώρηση του Kendrick Rey. Τα νούμερα του στα κολεγιακά του χρόνια αλλά και τις σεζόν που έπαιξε σε NBA και Κίνα επιβεβαιώνουν τον παραπάνω ισχυρισμό. Η τελευταία χρονιά που διήνυσε στη G League για λογαριασμό του Oregon ήταν εκπληκτική. Πέτυχε 19,8 πόντους μ.ο. ενώ έδωσε 3,7 ασίστ στοιχείο που δίνει στο Γιατρά έναν ακόμη δημιουργικό πόλο. Αγωνιζόμενος για τρία χρονιά (2015-2018) στους Pacers αλλά και στη θυγατρική ομάδα τους κέρδισε πολύτιμες εμπειρίες και το 2018 πήρε την απόφαση να μετακομίσει στη Κίνα δείχνοντας το δεινό επιθετικό του προφίλ. Οι 38,3 πόντοι που είχε στη 2η σεζόν στη χώρα του «μεταξιού» σίγουρα δεν πέρασαν απαρατήρητοι από την ομάδα του Προμηθέα. Η G-League και οι Squadron λοιπόν ήταν ο τελευταίος του σταθμός πριν την Πάτρα και τον Προμηθέα με τα ποσοστά του να κυμαίνονται σε υψηλά επίπεδα. 47% στο δίποντο και 37% πίσω από τα 6,75.

Όλα τα παραπάνω στοιχεία επιβεβαιώθηκαν από τα πρώτα κιόλας παιχνίδια του σε Basket League και Eurocup. Από την αρχή των επίσημων αγωνιστικών υποχρεώσεων, είδαμε έναν παίκτη ο οποίος έχει εξαιρετική επαφή με τη μπάλα στα χέρια, απελεί από μέση και μακρινή απόσταση ενώ συμβάλλει στο δημιουργικό κομμάτι μέσα από καταστάσεις pick n roll. Μάλιστα, ο 30 χρονος guard αναδείχθηκε και MVP της 2ης αγωνιστικής του Eurocup καθώς στην αναμέτρηση με τη Gran Canaria έκανε πράματα και θάματα. Συγκεκριμένα, σκόραρε 34 πόντους (8/12 δίποντα, 3/6 τρίποντα, 9/9 βολές), 6 ασίστ, 2 ριμπάουντ, 1 λάθος και 39 PIR σε 36:26′. Όσον αφορά το Ελληνικό πρωτάθλημα, στα παιχνίδια με Ιωνικό και Κολοσσό Ρόδου σκόραρε 34 και 21 πόντους αντίστοιχα.

Σε αυτό το σημέιο αξίζει να αναφερθεί ότι πατέρας του ήταν ο Μάικλ Γιανγκ ο οποίος διέγραψε μια μεγάλη πορεία στα παρκέ της Ευρώπης πανηγυρίζοντας την Ευρωλίγκα με τη φανέλα της Λιμόζ ενώ οι Ελληνες φίλαθλοι τον γνώριζαν στις αναμετρήσεις της γαλλικής ομάδας με τον Ολυμπιακό τη δεκαετία του ’90. Στο ίδιο μονοπάτι θέλει να βαδίσει και ο γιος του έχοντας ως παρακαταθήκη τις επιθετικές αρετές του πατέρα του.

Αυτή τη στιγμή μιλάμε για το πρώτο σκόρερ του Eurocup με 27 πόντους μ.ο. αλλά για ένα μεγάλο επιθετικά όπλο του κόουτς Μάκη Γιατρά για το ελληνικό πρωτάθλημα. Αναμένουμε λοιπόν, τα κατορθώματα του και στη συνέχεια των υποχρεώσεων της ομάδας.