Η ομάδα του Βαγγέλη Αγγέλου έκανε ότι ήθελε στο παρκέ για ένα ημίχρονο κόντρα στο άνευρο Ρέθυμνο που είχε μείνει σε ρόλο θεατή, με τον Φράνκαμπ να είναι απελπιστικά μόνος και την διαφορά να ξεφεύγει πάνω από τους 20 πόντους. Στα τελευταία 15 λεπτά του παιχνιδιού η ομάδα του Βαγγελη Ζιάγκου έκανε την υπερπροσπάθεια, κατάφερε να επιστρέψει και να διεκδικήσει το ματς μειώνοντας στους 8, κάποια λάθη όμως στην συνέχεια τους αποσυντόνισαν και δεν κατάφεραν κάτι παραπάνω. Τρομερός Ρας στο ντεμπούτο του με 16 πόντους (6/11 σουτ), μεγάλη εμφάνιση και από τον Παπαντωνίου με 17π, βοήθησε κυρίως στην αρχή ο Παρκς ο οποίος έφτασε από πολύ νωρίς το νταμπλ-νταμπλ (12π, 10ρ). Τρομερός και πάλι ο Φράνκαμπ από μεριάς Ρεθύμνου με πλούσια στατιστικά (21π, 7ρ, 5 ας, 2κλ, 1 μπλοκ και 2 λάθη). Τραγικό το ποσοστό των φιλοξενούμενων στα δίποντα με 33%.

Το ματς:

Πολυ καλό ξεκίνημα στα πρώτα λεπτά το Ρέθυμνο με πρωταγωνιστή τον Φράνκαμπ ο οποίος στο μικρό σερί 7-0 που έτρεξε η ομάδα του είχε 3 πόντους και 1 ασιστ, όμως τα λάθη στα οποία υπέπεσε η ομάδα του και κάποια χαμένα ριμπάουντ οδήγησαν την Λάρισα στο δικό της 14-2 με τον Παρκς να…κάνει πάρτι με 6 πόντους και 6 ριμπάουντ. Έπειτα το καλό ξεκίνημα του Φράνκαμπ, η ομάδα του Αγγέλου κατάφερε να περιορίσει την δημιουργία και το σκοράρισμα με το Ρέθυμνο να δυσκολεύεται αρκετά. Η συνέχεια και το φινάλε της περιόδου ήταν εντυπωσιακό για τους γηπεδούχους με τους Ρας (2/3 τρ και 8π) και Παρκς(12π, 9ρ) να κάνουν ότι θέλουν στο παρκέ, με αποτέλεσμα να δώσουν στην ομάδα τους +14 πόντους, 27-13.

Τα πράγματα δεν άλλαξαν στα πρώτα λεπτά του δεύτερου δεκαλέπτου αφού οι Λαρισαίοι…βομβάρδιζαν το αντίπαλο καλάθι ανεβάζοντας την διαφορά ακόμη και στο +21. Οι Κρητικοί έπαθαν…μπλακ-άουτ και δε μπορούσαν να σκοράρουν παίζοντας αρκετά νευρικά, βλέποντας την διαφορά να ξεφεύγει από πολύ νωρίς. Mετά το τάιμ-άουτ, οι Ρεθυμνιώτες μπήκαν πιο δυναμικά, βρήκαν συνεχόμενους πόντους όμως στην άμυνα είχαν πάλι τα θέματα τους και οι γηπεδούχοι ανέβασαν και ξανά την διαφορά σε μεγάλα επίπεδα με τον Παπαντωνίου να κάνει…σμπαράλια την αντίπαλη άμυνα ερχόμενος από τον πάγκο (,10π, 2ας και 1ρ). Το ημίχρονο έκλεισε με τον καλύτερο τρόπο για την ομάδα της Θεσσαλίας αφού η διαφορά παρέμεινε σε πολύ υψηλά επίπεδα, 52-31.

Στο τρίτο δεκάλεπτο το Ρέθυμνο προσπάθησε να γυρίσει κάπως την κατάσταση, μέσω του Φράνκαμπ ο οποίος ήταν…ο εγκέφαλος της ομάδας (7π, 2ρ, 2ας ως εκείνο το σημείο) ρίχνοντας την διαφορά στους 16, αναγκάζοντας τον Βαγγέλη Αγγέλου να καλέσει τάιμ-άουτ, έπειτα από 5 λεπτά. Στην συνέχεια οι γηπεδούχοι με ρεσιτάλ τριπόντων ανέβασε και πάλι την διαφορά, όμως η ομάδα του Βαγγέλη Ζιάγκου δεν τα παράτησε και με συνεχόμενους πόντους κατάφερε να κλείσει ελαφρώς την ψαλίδα, με την λήξη του τρίτου δεκαλέπτου να τους βρίσκει στο -14, 65-51.

Οι φιλοξενούμενοι ξεκίνησαν με αξιώσεις στην τελευταία περίοδο, παίζοντας καλή άμυνα και παίρνοντας παράλληλα βοήθειες στην επίθεση και από άλλους παίκτες πλην του Φράνκαμπ και κατάφερε να ρίξει την διαφορά στους 10, μεταφέροντας το άγχος στους γηπεδούχους. Στην συνέχεια και ενώ η Λάρισα δυσκολευόταν να σκοράρει από την πολύ καλή αντίπαλη άμυνα, οι Κρητικοί κατάφεραν να ρίξουν την διαφορά σε μονοψήφιο αριθμό (-8), δείχνοντας διάθεση να κάνουν ότι μπορούν για να φέρουν το ματς “τούμπα”. Η ομάδα του Βαγγέλη Ζιάγκου κάνοντας μερικά λάθη έδωσε την ευκαιρία στους γηπεδούχους να ανεβάσουν εκ νέου σε διψήφιο αριθμό και φαίνεται σα να…άδειασαν ψυχολογικά και εν τέλει δεν κατάφεραν να κάνουν κάτι παραπάνω με το σκορ να καταλήγει στο τελικό 82-65. Πρωταγωνιστές οι Παπαντωνίου (17π) και Ρας (16), πολύ σημαντικές βοήθειες Παρκς (12 και10ρ,) και Χάρις (12π και 9ρ). Κορυφαίος ο Φρανκαμπ (21π) που κουβαλούσε την ομάδα του από την αρχή μέχρι το τέλος. 

Τα δεκάλεπτα: 27-13, 25-18, 13-20, 17-14

Λάρισα: Χίκι 13 (3), Ρας 16 (4), Μπερανεμεσκέλ 3 (1), Χάρις 12 (1), Παρκς 11, Χίλαρης, Μαραγκός, Τσιλούλης 8 (2), Βαβάτσικος, Φλόιντ 2, Παπαντωνίου 17, Τσιρογιάννης

Ρέθυμνο: Χριστοδούλου 8 (1), Μάρεϊ 2, Χάρις 3 (1), Γκόρντον 12, Φράνκαμπ 21 (4), Λι 2, Χόγκτον 2, Μαραγκάκης, Σπυριδονίδης, Καμπερίδης 8 (1), Ραζής, Γαρέζος 3 (1)