Αυτό που βιώνει ο Παναθηναϊκός μοιάζει με εφιάλτη που όμως δε φαίνεται να έχει τέλος καθώς κανείς δε ξυπνά. Γράφει ο Νίκος Μπουρλάκης

Το ότι θα φτάναμε στο σημείο να ακούμε αποδοκιμασίες σε βάρος του Παναθηναϊκού στο ΟΑΚΑ ήταν κάτι που κανείς δε μπορούσε να φανταστεί μερικά χρόνια πριν. Δεν ήταν η πρώτη φορά που συμβαίνει, ο αγώνας με το Περιστέρι, στη φετινή αγωνιστική περίοδο. Τα πράγματα δεν πάνε καθόλου καλά κι αυτό είναι κάτι που ουδείς μπορεί να κρύψει. Το γήπεδο είναι ο καθρέπτης, όπως έχουμε ξαναγράψει κι εκεί δε μπορείς να κοροϊδέψεις κανέναν.
Ένας Παναθηναϊκός με επιμέρους σκορ 7-27 στην τελευταία περίοδο, σε αγώνα που προηγήθηκε με +22 απέναντι σε μια ομάδα που δεν είναι της Euroleague ούτε και θεωρείται ανταγωνιστική στην Basket League. Σε ένα διάστημα, στο τελευταίο δεκάλεπτο όπου ο Παναθηναϊκός είχε 2/5 δίποντα, το ένα μετά από επιθετικό ριμπάουντ του Πονίτκα και το άλλο μετά από γιουρούσι του Λι.
Επίσης είχε 3/5 βολές τις οποίες έδωσε το Περιστέρι (η μία ήταν από τεχνική ποινή στον Σπανούλη) για να κόψει το χρόνο. Μηδέν ασίστ, 0/8 τρίποντα και συνολικά 2/13 σουτ, 8 λάθη (τα 3 έγιναν κλεψίματα από το Περιστέρι). Πρώτη προσπάθεια για δίποντο στην τελευταία περίοδο μετά από 3’33’’ (ως τότε είχαν 0/6 τρίποντα), πρώτο εύστοχο δίποντο (του Πονίτκα που αναφέραμε) μετά από 6’36’’ και 0/10 σουτ, για δεύτερο συνεχόμενο αγώνα περισσότερα λάθη από ασίστ!
Το Περιστέρι είχε 18 κλεψίματα συνολικά και στην τελευταία περίοδο 11 πόντους από τα λάθη του Παναθηναϊκού. Επίσης στα τελευταία 4’42’’ της αναμέτρησης είχε 7 πόντους από επιθετικά ριμπάουντ. Στα τελευταία 50’’ οι παίκτες του Παναθηναϊκού έκαναν τρία λάθη.
Πάει το μυαλό σου στο ότι δεν υπήρχε στο γήπεδο ο Ντουέιν Μπέικον να πάρει τη μπάλα, όπως έχουμε συνηθίσει να γίνεται στην τελευταία περίοδο. Ακόμα και σε αγώνα της Basket League όπου ο Παναθηναϊκός μπήκε με διαφορά 21 πόντων στο τέταρτο δεκάλεπτο!
Στοιχεία ανατριχιαστικά που φανερώνουν ότι ο Παναθηναϊκός διέρχεται βαθιά κρίση η οποία δεν είναι απλώς αγωνιστική (θα υπήρχε και λύση γι’ αυτό) αλλά συνολική καθώς μέσω της μεθόδου των συγκοινωνούντων δοχείων μεταφέρεται σε όλους τους τομείς. Κι αν δεν ξεπεραστεί τότε οι επιπτώσεις είναι απρόβλεπτες.
Προς το παρόν οι δύο επόμενοι εντός έδρας αγώνες με την Φενέρμπαχτσε των Ιτούδη και Καλάθη που προέρχεται από πέντε σερί ήττες και με την Μακάμπι του Κάτας, μοιάζουν με συνεχιζόμενο εφιάλτη! Πως θα μπορέσει να «σηκωθεί» ο Παναθηναϊκός; Ακόμα και οι φύσει αισιόδοξοι έχουν χάσει κάθε ελπίδα καθώς η συνολική εικόνα του Οργανισμού είναι τέτοια που δεν αφήνει περιθώρια για θετικές σκέψεις.
Μακάρι να διαψευστούν και να διαψευστούμε αλλά είναι ξεκάθαρο ότι ο Παναθηναϊκός πρέπει να προχωρήσει σε βαθιές τομές και ριζικές αλλαγές που δε θα αφορούν μόνο στο αγωνιστικό κομμάτι αλλά κυρίως στη νοοτροπία και στη φιλοσοφία.