Δίχως τους Bacon και Grigonis, ο Παναθηναϊκός πέτυχε μια εύκολη νίκη εκτός έδρας απέναντι στη Καρδίτσα με σκορ 99-82. Από τα μέσα του πρώτου δεκαλέπτου και μετά, οι φιλοξενούμενοι επέβαλλαν πλήρως τον ρυθμό τους και είχαν ως κορυφαίους τους Παπαγιάννη με 20 πόντους και 10/10 δίποντα και Lee με 17. Στην άλλη πλευρά, ο Batemon έκανε ότι μπορούσε σκοράροντας 17 πόντους.

Ξεκίνημα της αναμέτρησης και οι δύο ομάδες μπαίνουν στο παρκέ με πρώτο μέλημα την άμυνα τους. Ο Boeheim από πλευράς Καρδίτσας είναι κύριος εκφραστής των επιθέσεων ενώ από πλευράς Παναθηναικού ξεχωρίζει ο Williams με 2/2 τρίποντα (5-7). Οι περιφεριακοί των Πρασίνων έψαχναν τον Παπαγιάννη ο οποίος ολοκλήρωνε τις φάσεις μέσα στο καλάθι ενώ ο Boeheim είχε πετύχει τους οκτώ από τους δέκα πόντους της ομάδας του. Ο Παναθηναϊκός προς το τέλος της πρώτης περιόδου άνοιξε το γήπεδο και προηγήθηκε με +8 (10-18) ενώ το σχήμα με τρία guard (Μποχωρίδης, Lee, Walters) έδωσε και διψήφια διαφορά (12-23). Ωστόσο, οι συνεργασίες Αθηναίου και Γόντικα έριξαν την διαφορά στους 5 (17-22). Ο Gudaitis κρατούσε τη διαφορά στους επτά με οκτώ πόντους δίνοντας λύσεις στη ζώνη της Καρδίτσας. Εν συνεχεία τη σκυτάλη πήρε και πάλι ο Παπαγιάννης ο οποίος με φάσεις πάνω από το καλάθι έκανε το 23-39. Ο Randojic άνοιξε το ροτέισον και οι Μποχωρίδης και Γιώργος Καλαϊτζάκης έφτασαν τη διαφορά στο +26 πριν την ανάπαυλα.

Στο δεύτερο μέρος, ο Παπαγιάννης ξεκίνησε από εκει που σταμάτησε στο πρώτο ημίχρονο τελειώνοντας υποδειγματικά τις φάσεις κάτω από το καλάθι έχοντας μάλιστα και 9/9 δίποντα. Στην αντίπερα όχθη, καλό ξεκίνημα έκανε ο Batemon (45-67). Delaurier και Batemon κλέβοντας μπάλες και τρέχοντας στον αιφνιδιασμό έριξαν τη διαφορά μετά από πολύ ώρα κάτω από τους 20 (54-69). το νεκρό διάστημα των Πρασίνων για περίπου πέντε λεπτά, ήρθαν να σταματήσουν οι Μποχωρίδης και Γιώργος Καλαϊτζάκης που έφεραν τη διαφορά και πάλι στους 20 (56-76). Οι γηπεδούχοι προσπαθούσαν να ανατρέψουν την εις βάρος τους κατάσταση όμως πολλές προσπάθειες πίσω από τα 6,75 έβρισκαν σίδερο. Όσο κυλούσε ο χρόνος, η άμυνα των Πρασίνων χαλάρωνε με αποτέλεσμα να δέχονται πόντους από 1v1 καταστάσεις. Στο επιθετικό κομμάτι, όλο και περισσότεροι παίκτες έβρισκαν σκορ με τον Μαντζούκα να μπαίνει στην εξίσωση. Η εξέλιξη δεν άλλαξε μέχρι και τη κόρνα της λήξης.

Τα δεκάλεπτα: 19-27, 38-57, 59-76, 82-99.

Δείτε τα στατιστικά του αγώνα ΕΔΩ.