Ο Ολυμπιακός κινήθηκε μεθοδικά και σοβαρά και κατάφερε να κλείσει μια υπόθεση που πιθανότατα να του έβαζε μπελάδες σε λίγους μήνες, δείχνοντας ότι λειτουργεί όπως πρέπει. Γράφει ο Νίκος Μπουρλάκης

Φανταστείτε ότι σε λίγους μήνες θα μπορούσε να γίνει χαμός εφόσον ο Σάσα Βεζένκοφ ήταν ελεύθερος στην ευρωπαϊκή αγορά. Δε θα ήταν φυσιολογικό; Ο 27χρονος φόργουορντ, κάνει χρονιά καριέρας, είναι μέσα στους 5-6 καλύτερους παίκτες στην Euroleague και υποψήφιος MVP της σεζόν.
Υπάρχουν μεγάλα πορτοφόλια στην Euroleague που μάλιστα ανοίγουν και ξεχειλώνουν όταν πρόκειται για τέτοιες περιπτώσεις. Τόσο ο Ολυμπιακός όσο και ο Βεζένκοφ (διότι πρόκειται για κοινή ενέργεια κι απόφαση) έβαλαν τέλος σε αυτά από τις πρώτες μέρες του Ιανουαρίου. Και ξεκαθάρισαν ότι θέλουν να βρίσκονται μαζί για πολλά χρόνια ακόμα.
Κατ’ αρχήν ο ίδιος ο παίκτης με την απόφασή του αυτή «δηλώνει» ευτυχισμένος στον Ολυμπιακό και ότι έχει όσα χρειάζεται. Ξεκάθαρα πράγματα. Δεν προτίμησε να είναι «διαθέσιμος» μετά από μια τέτοια χρονιά το καλοκαίρι, ούτε να αναζητήσει τα (πολλά) περισσότερα χρήματα. Κι αυτά που παίρνει δεν είναι λίγα και κυρίως είναι ευτυχισμένος αφού βρίσκεται κάπου που τον αγαπούν και τον υπολογίζουν.
Αυτό είναι το πρώτο κέρδος του Ολυμπιακού. Το δεύτερο είναι ότι «έκλεισε» νωρίς μια σημαντική υπόθεση που θα μπορούσε (σε άλλες συνθήκες) να ταλαιπωρήσει πολύ τον Οργανισμό το καλοκαίρι. Και μάλιστα με όρους που συμφέρουν την ομάδα όπως και τον παίκτη, φυσικά.
Θα μας πείτε ότι δεν έκλεισε το κεφάλαιο του ΝΒΑ. Ναι, είναι αλήθεια ότι ο Ολυμπιακός έβαλε μεγαλύτερο ποσό στο NBA-out αλλά για να είμαστε ειλικρινείς αυτή η υπόθεση δεν εξαρτάται ποτέ από την ομάδα (την οποιαδήποτε) αλλά από τις προθέσεις και τις επιθυμίες του (κάθε) παίκτη. Αν ο Βεζένκοφ θέλει να πάει στο κορυφαίο πρωτάθλημα του πλανήτη, θα πάει έτσι κι αλλιώς με το απαραίτητο- φυσικά- αντίτιμο.
Το ότι έκλεισε, όμως, κάθε ευρωπαϊκή πόρτα και μάλιστα τόσο νωρίς είναι ό,τι σημαντικότερο. Μαζί φυσικά με την επιθυμία του παίκτη να παραμείνει στον Ολυμπιακό αφού θεωρεί ότι καλύπτεται.
«Επαγγελματικές» κινήσεις είναι αυτές από πλευράς Οργανισμού, που λειτουργεί σε υψηλό επίπεδο αποδεικνύοντας ότι οι σπουδαίες συμφωνίες δεν προαναγγέλλονται με «θόρυβο» κι «επικοινωνιακές κορδέλες» αλλά ανακοινώνονται στο σωστό timing.