Ο Κολοσσός ήταν πιο ψύχραιμος στα τελευταία λεπτά του αγώνα, με αποτέλεσμα να κάμψει την αντίσταση της αξιόμαχης Καρδίτσας και να επιστρέψει στις επιτυχίες. Με αυτόν τον τρόπο οι Ροδίτες ανέβηκαν στο 3-4 και πήραν σημαντική ανάσα, την ώρα που οι Θεσσαλοί μπορεί να προσπάθησαν αλλά παρέμειναν χωρίς νίκη μετά από εφτά αγώνες, με το πρώτο τους εντός έδρας παιχνίδι απέναντι στο Λαύριο να πλησιάζει. Aπό την μεριά των νικητών ξεχώρισε ο Brajkovic με 18 πόντους, έξι ριμπάουντ και τέσσερις ασίστ, ενώ στην αντίπερα όχθη προσπάθησε ο White με 20 πόντους και επτά ριμπάουντ.

Οι φιλοξενούμενοι με “κλειδιά” την εξαιρετική τους άμυνα αλλά και την ευστοχία τους από την περιφέρεια εκκίνησαν πολύ καλύτερα το παιχνίδι και πήραν πλεονέκτημα εννιά πόντων (2-11). Βέβαια οι “θαλασσί” άρχισαν να ανεβάζουν στροφές σταδιακά και με κύριο συστατικό την βελτιωμένη τους άμυνα ισορρόπησαν το παιχνίδι και έκλεισαν το πρώτο δεκάλεπτο στην ισοπαλία (19-19). Παρά τη αντεπίθεση των γηπεδούχων, οι Θεσσαλοί δεν πτοήθηκαν και διατηρούσαν το πάνω χέρι στην μεγαλύτερη διάρκεια του αγώνα (21-24), ενώ ο χαρακτήρας του ντέρμπι παρέμεινε αναλλοίωτος έως ώτου οι δύο “μονομάχοι” οδηγηθούν στην ανάπαυλα (37-38).

Oι παίκτες του Segurra βρήκαν ρυθμό στο μπροστά μέρος του παρκέ και με ένα μικρό 5-0 πήραν τα ηνία της αναμέτρησης (42-38), όμως η ομάδα του Παπανικολόπουλου απάντησε γρήγορα και μπήκε ξανά στην πρωτοπορία του σκορ (45-46). Το σκηνικό δεν διαφοροποιήθηκε ιδιαίτερα στα επόμενα λεπτά και οι δύο “μονομάχοι” πήγαν ισόπαλοι (52-52) στην τελική ευθεία του αγώνα. Η Καρδίτσα κατάφερε να ελέγξει το τέμπο του παιχνιδιού και να πάρει αέρα τριών πόντων (55-58), αλλά ο Κολοσσός επανήλθε δυναμικά και με καλάθι του Brajkovic από κοντά ξέφυγε με τέσσερις (66-62) στο 38′. Από εκεί κι έπειτα οι γηπεδούχοι δεν αντιμετώπισαν κάποιο πρόβλημα, πήραν διαφορά ακόμη και επτά πόντων (71-64) και έφτασαν στην επικράτηση.

Τα δεκάλεπτα: 19-19, 37-38, 52-52, 73-67

Δείτε τα στατιστικά εδώ