Το σκηνικό -προ τριών ετών- με την στιγμή έντασης που ο κόουτς Ηλίας Παπαθεοδώρου πάνω στην έκρηξή του φέρεται να είχε ένα θερμό επεισόδιο με τον Αντώνη Κόνιαρη, σε ματς των μικρών Εθνικών ομάδων, έρχεται στην εικόνα πολλών, αμέσως μετά την ολοκλήρωση συμφωνίας ΠΑΟΚ-προπονητή. Και αυτό διότι, μετά από καιρό, ο εξελίξιμος τεχνικός ξανασυναντά λοιπόν, εκτός κι αν υπάρξει κάποια ραγδαία εξέλιξη και δεν συνεχίσει στον «δικέφαλο» ο νεαρός διεθνής γκαρντ, τον πρώην άσο του Παναθηναϊκού. Δείγμα ότι ο αθλητισμός δεν χωρίζει, παρά ενώνει και το κάθε χάσμα γεφυρώνεται. Και ένταση υπάρχει και νεύρα και άγχος και καμιά φορά ξεπερνιούνται τα όρια, όλα πάνω στην ώρα που οι σφυγμοί χτυπούν κόκκινο, σε κάθε δουλειά, άλλωστε, σε κάθε συνεργασία και σχέση.

Ολα έχουν και όρια φυσικά, λάθη γίνονται από όλους, το σωστό είναι να αναγνωρίζονται, να μην επαναλαμβάνονται και να σημειώνεται πρόοδος σε όλα. Τουλάχιστον, ο ανερχόμενος κόουτς έχει δείξει με την δουλειά και την παρουσία του, εντός κι εκτός των τειχών, έκτοτε, πως τα περασμένα είναι και ξεχασμένα, το πάθημα γίνεται συνειδητοποιημένο μάθημα, αλλά και ο ταλαντούχος άσος παρουσιάζεται βελτιωμένος αγωνιστικά, όσο περνάει ο καιρός. Πρόβλημα ουδέν. Μένει να διαπιστωθεί πώς θα είναι τα δεδομένα στη νέα τους κοινή αφετηρία, αν, ξαναλέμε, συνυπάρξουν στο παλατάκι, ενώ φυσικά οι σχέσεις τους κάθε άλλο παρά κλονίστηκαν από το τότε σκηνικό και μεμονωμένο περιστατικό. Κάτι που φρόντιζαν να το επισημαίνουν σε κάθε ευκαιρία.

Οι δηλώσεις των τότε πρωταγωνιστών και εμπλεκομένων, θέλοντας σαφώς να σβήσουν την φωτιά, έγκαιρα, ότι κι αν συνέβη:

“Με αφορμή video που κυκλοφόρησαν στο διαδίκτυο και με δείχνουν δήθεν να χτυπάω αθλητή της Εθνικής Εφήβων, οφείλω να ξεκαθαρίσω ότι ουδέποτε θα χτυπούσα αθλητή κι ειδικά ένα παιδί 18 ετών. Το χέρι μου έκανε κίνηση στον αέρα απ’ τον εκνευρισμό μου και δεν τον χαστούκισα ποτέ, όπως μπορεί κάποιον να ξεγελά η θέση της κάμερας. Μάρτυράς μου είναι ο αθλητής”, δήλωσε ο Ηλίας Παπαθεοδώρου.

Κάτι που επιβεβαίωσε και ο Αντώνης Κόνιαρης: “Σχετικά με το δήθεν περιστατικό βιαιοπραγίας εναντίον μου, οφείλω να ξεκαθαρίσω ότι ο προπονητής μου δεν με χτύπησε ποτέ. Είναι φανερό ότι η εικόνα ξεγελά. Μου έκανε πολύ έντονες παρατηρήσεις, όμως, σε καμία περίπτωση δε με χτύπησε. Αυτά προς αποκατάσταση της πραγματικότητας. Περιμένουμε απ’ τους Έλληνες να μας στηρίξουν κι όχι μετά από μία πολύ σημαντική νίκη να συζητάμε για πράγματα που δεν έχουν συμβεί.”

Να θυμίσουμε βέβαια, άλλοι κι άλλοι ανά τον κόσμο προπονητές, μην πάμε και πολύ μακριά, από Ιωαννίδη (μπουκάλι σε Σιγάλα), μέχρι Φέργκιουσον (παπούτσι σε Μπέκαμ), έχασαν τον έλεγχο, ξανατονίζοντας πως σίγουρα είναι κάτι κατακριτέο, που δεν χρειάζεται να ξαναγίνεται.

Tags:
Α1