Στη νίκη της Εθνικής Γεωργίας απέναντι σε αυτή της Ελβετίας με 96-88 στην παράταση, ξεχώρισε και η πολύ καλή εμφάνιση του νεαρού Rati Andronikashvili, που άνηκε στον Ιωνικό Νικαίας. Ο 18χρονος γκαρντ αγωνίστηκε 15 λεπτά με την Εθνική του ομάδα των Ανδρών χθες (20/2) και σημείωσε 7 πόντους με 2/4 δίποντα και 1/1 τρίποντα. Παράλληλα πήρε και 4 ριμπάουντ και έκανε 1 κλέψιμο. 

Ο ταλαντούχος Γεωργιανός έχει φοβερές προδιαγραφές και τρομερά αθλητικά προσόντα. Φάνηκε ωστόσο να μην “στεριώνει” στη Νίκαια και τον Ιωνικό. Δεν κατάφερε ο νεαρός αθλητής φέτος να αγωνιστεί με τον Ιωνικό και να πάρει εμπειρίες. Ωστόσο, η ομάδα της Νίκαιας φέτος πέρασε πολλά στάδια και αντιμετωπίζει αυτη τη στιγμή τρομερά αγωνιστικά προβλήματα. Το γεγονός όμως πως ο 18χρονος Rati Andronikashvili καταφέρνει και αγωνίζεται με την Εθνική του ομάδα σε ανδρικό επίπεδο και να πηγαίνει καλά, δείχνει τις ικανότητες που διαθέτει ο νεαρός αθλητής. Φυσικά τα εύσημα πάνε και στον Ηλία Ζούρο που τον εμπιστεύεται και τον “ρίχνει στα βαθιά” από τώρα. 

Στο Eurobasket U18 ο Rati Andronikashvili μέτρησε σε 7 παιχνίδια 17,4 πόντους ανά παιχνίδι, 5,9 ριμπάουντ, 4 ασίστ και 3 κλεψίματα. Οι αριθμοί του μιλάνε από μόνοι τους για το που μπορεί να φτάσει ο “πιτσιρικάς” της Γεωργίας

Δείτε μερικά highlights του νεαρού Andronikashvili από το Eurobasket νέων: