Σε ένα παιχνίδι, στο οποίο οι δύο ομάδες ήταν πολύ σκληρές αμυντικά και πολύ αναποτελεσματικές επιθετικά, ο Παναθηναϊκός ήταν ανώτερος στο δεύτερο μέρος και χάρις στην τρομερή εμφάνιση του Ντίνου Μήτογλου και στις δύο πλευρές του παρκέ κατάφερε να πάρει ένα πολύ μεγάλο διπλό επί του Ολυμπιακού στο ΣΕΦ. Ουσιαστικά, οι “πράσινοι” έμειναν η μόνη αήττητη ομάδα στο πρωτάθλημα, ενώ οι Πειραιώτες υποχώρησαν στο 3-1. Από εκεί κι έπειτα το “τριφύλλι” πέτυχε την πρώτη του φετινή νίκη απέναντι στους νταμπλούχους Ελλάδος σε σύνολο τριών αγώνων, ενώ σημείωσε το πρώτο του διπλό στο ΣΕΦ μετά από δύο χρόνια. Τέλος από την πλευρά των νικητών ο Μήτογλου έκανε τρομερό παιχνίδι με 20 πόντους και 10 ριμπάουντ, ενώ στην αντίπερα όχθη πάλεψε ο Goss με 14 πόντους.

Oι δύο “μονομάχοι” δεν είχαν τόσο καλό ρυθμό στην επίθεση με τους “ερυθρολεύκους” να έχουν μία βραχεία κεφαλή (4-3) έπειτα από κάρφωμα του Παπανικολάου στον αιφνιδιασμό. Κάπου εκεί οι φιλοξενούμενοι άρχισαν να τροφοδοτούν περισσότερο τον Lessort και σε συνδυασμό με τα λάθη των γηπεδούχων προηγήθηκαν με τέσσερις πόντους (5-9), αλλά οι νταμπλούχοι Ελλάδος βελτίωσαν σε μεγάλο βαθμό την λειτουργία τους στα μετόπισθεν και με ένα corner three του Canaan ανέκτησαν το πάνω χέρι στην αναμέτρηση (12-9). Το σκηνικό του παιχνιδιού δεν διαφοροποιήθηκε ιδιαίτερα, με τους “αιωνίους” να συνεχίζουν να είναι νευρικοί και να έχουν κακές επιλογές και τους “ερυθρολεύκους” να κλείνουν το πρώτο δεκάλεπτο στο +1 (12-11).

Οι παίκτες του Μπαρτζώκα ήλεγχαν το παιχνίδι μέσω της πολύ πιεστικής τους άμυνας κι έτσι παρέμεναν στην πρωτοπορία του σκορ (17-14), ενώ με τον Grant να βρίσκει ρυθμό οι φιλοξενούμενοι πήραν επιθετική ανάσα (19-18). Ο Ολυμπιακός κυκλοφόρησε την μπάλα καλύτερα και πιο υπομονετικά, με αποτέλεσμα να έχει καλύτερες επιλογές, να βγάλει καλύτερες συνεργασίες και να αποσπαστεί με εννιά (27-18) πόντους μετά από εντυπωσιακή προσπάθεια του Brazdeikis. Το σύνολο του Ataman έβγαλε αντίδραση με τους Μήτογλου και Juancho, πλησιάζοντας στους τέσσερις (27-23), την στιγμή που οδηγήθηκε στην ανάπαυλα στο -3 (31-28).

νταμπλούχοι Ελλάδος εκκίνησαν το δεύτερο μέρος όντας καυτοί από την περιφέρεια (2/2 τρίποντα) και με αυτόν τον τρόπο έφτασαν για ακόμη μία φορά στο +4 (37-33), αλλά οι “πράσινοι” έφεραν το ματς στα ίσα (37-37) με πρωταγωνιστή τον κορυφαίο τους παίκτη Ντίνο Μήτογλου. Μάλιστα οι φιλοξενούμενοι εξακολουθούσαν να είναι ανώτεροι (στην τρίτη περίοδο) στον αγωνιστικό χώρο και με τρίποντο του Μήτογλου προσπέρασαν μετά από πολλή ώρα (39-42), την ώρα που με νέο εύστοχο περιφερειακό σουτ του 27χρονου άσου πήραν αέρα πέντε πόντων και τελικά πήγαν στην τελική ευθεία του αγώνα στο +2 (43-45).

O Goss (12 πόντοι) ήταν η κύρια επιθετική απειλή των “ερυθρολεύκων” και με ένα σουτ μέσης απόστασης έφερε το παιχνίδι στα ίσα (45-45), εντούτοις ο Παναθηναϊκός απάντησε με πέντε σερί πόντους και ανέκτησε το +5 (45-50). Οι φιλοξενούμενοι παρέμεναν στην πρωτοπορία και με εύστοχο λέι απ του Σλούκα ξέφυγαν για πρώτη φορά με έξι πόντους (50-56), ωστόσο ο Ολυμπιακός έβγαλε διαδοχικές άμυνες και πλησίασε στους τέσσερις (52-56). Ο Μήτογλου συνέχιζε στο ίδιο τέμπο και με συναπτά δικά του καλάθια ο Παναθηναϊκός κρατούσε το +6 (54-60), την ώρα που με γκολ – φάουλ του Lessort πήρα διαφορά οκτώ πόντων στα 90” (54-62) και καθάρισε την σπουδαία αυτή επικράτηση.

Τα δεκάλεπτα: 12-11, 31-28, 43-45, 54-66

Δείτε τα στατιστικά εδώ