Το Περιστέρι ήταν κυρίαρχο μετά τις πρώτες αναγνωριστικές στιγμές του παιχνιδιού και με όπλο την υποδειγματική του άμυνα επικράτησε σχετικά εύκολα (64-49) επί του νευρικού και συνάμα πολύ άστοχου ΠΑΟΚ και κατέκτησε την τρίτη θέση του Super Cup. Από την πλευρά των νικητών ξεχώρισε ο εξαιρετικός Νίκος Χουγκάζ με 22 πόντους και πέντε ριμπάουντ, ενώ βρήκε στηρίγματα από τους Mitrou – Long (11 πόντοι) και Ragland (11 πόντοι). Στην αντίπερα όχθη οι περισσότεροι παίκτες βρέθηκαν σε μέτριο φεγγάρι, με τον Jamuni McNease να είναι ξανά στην ζώνη του λυκόφωτος για την ομάδα του με 14 πόντους και 12 ριμπάουντ.

Οι Θεσσαλονικείς λειτουργούσαν σχετικά καλά στην επίθεση και με αυτόν τον τρόπο κατάφεραν να πάρουν πλεονέκτημα τριών πόντων (5-8) στα πρώτα λεπτά του αγώνα. Κάπου εκεί το συγκρότημα του Σπανούλη βελτίωσε κατά πολύ την άμυνά του και για αρχή προσπέρασε στο σκορ (10-8), ενώ στα επόμενα λεπτά ανέβασε περαιτέρω στροφές και κατάφερε να κλείσει το πρώτο δεκάλεπτο στο +6 (20-14). Οι “Πρίγκιπες της Δυτικής όχθης” είχαν βάλει για τα καλά στην “μέγγενή τους” τους “ασπρόμαυρους” και με αυτόν τον τρόπο έφτασαν αρχικά στο +8 (27-19) και στην συνέχεια αποσπάστηκαν με 13 (34-21). Το σκηνικό δεν διαφοροποιήθηκε ιδιαίτερα μέχρι την ολοκλήρωση της ανάπαυλας, με τους τυπικά γηπεδούχους να οδηγούνται στα αποδυτήρια στο +15 (41-26).

Ο “Δικέφαλος του Βορρά” προσπάθησε να μπει με μία άλλη λογική στο δεύτερο μέρος και με οδηγό την άμυνά του και την συγκέντρωσή του έκανε ένα μικρό 0-4 και πλησίασε στους έντεκα πόντους (41-30). Βέβαια, το Περιστέρι ήταν και πάλι πολύ συμπαγές αμυντικά, με αποτέλεσμα να αφήσει για περίπου πέντε λεπτά χωρίς πόντο τον αντίπαλό του, να τρέξει ένα σερί 9-0 και να πάρει προβάδισμα 20 πόντων (50-30). Παρά το μίνι ξέσπασμα του ΓΣΠ, ο ΠΑΟΚ έβγαλε μία μικρή αντίδραση και με επιμέρους 3-7 πήγε στην τελική ευθεία του αγώνα στο -16 (53-37). Στην τελευταία περίοδο οι Θεσσαλονικείς προσπάθησαν να κάνουν την αντεπίθεσή τους και να φανούν εκ νέου ανταγωνιστικοί, εντούτοις ο οργανισμός των Δυτικών Προαστίων ήλεγξε ξεκάθαρα το ματς και πήρε διαφορά 16 πόντων (62-46) στο 37΄, η οποία ήταν αρκετή για να του εξασφαλίσει το ροζ φύλλο αγώνα.

Τα δεκάλεπτα: 20-14, 41-26, 53-37, 64-49

Δείτε τα στατιστικά εδώ