Πρόκειται για τη νεοφώτιστη ομάδα της κατηγορίας. Η Καρδίτσα αγωνίζεται για πρώτη φορά στην ιστορία της στη Basket League και με ρεκορ 4-14 έχει το πρώτο λόγο για τη παραμονή στη κατηγορία.

Ένας από τους παράγοντες που μας κάνει να καταλήγουμε σε αυτόν τον ισχυρισμό έχει όνομα και επίθετο. Και φυσικά μιλάμε για το Roberto Gallinat ο οποίος ήρθε μεσούσης της σεζόν στην ομάδα για να τη βοηθήσει να πετύχει τους στόχους της.

O 26χρονος Αμερικανός guard έκανε ντεμπούτο με τη φανέλα της Καρδίτσας στις 21 Ιανουαρίου και έκτοτε έχει συμβάλλει τα μέγιστα στην αγωνιστική άνοδο της ομάδας. Με αυτόν στο ρόστερ η ομάδα του κόουτς Παπανικολόπουλου έχει πανηγυρίσει δύο νίκες τις λεγόμενες εκτός προγράμματος απέναντι σε Περιστέρι και τη χθεσινή απέναντι στον Άρη. Είναι οι νίκες που θεωρητικά σου δίνουν την παραμονή.

Μια ματιά στους αριθμούς του θα μας πείσει. Με το Περιστέρι είχε 24 πόντους με 4/7 δίποντα και 3/6 τρίποντα. Ενώ η χθεσινή του εμφάνιση με τον Άρη ήταν ακόμη καλύτερη με 32 πόντους με 3/4 δίποντα και 6/8 τρίποντα. Καταλαβαίνουμε λοιπόν την επιδραστικότητα του Αμερικανού αλλά και την έφεση του στο σκοράρισμα. Ακόμα και στις ήττες της ομάδας, ο Gallinat έχει επωμιστεί μεγάλο μέρος των επιθέσεων και μετράει σταθερά πάνω από 15 πόντους.

Αν δούμε και τα στατιστικά τους στις υπόλοιπες αναμετρήσεις θα παρατηρήσουμε πως δεν είναι ο παίκτης που θα εκβιάσει τις προσπάθειες. Αντίθετα θα μοιράσει το παιχνίδι και θα κοιτάξει την εύκολη πάσα.

Μετράει 21 πόντους μ.ο. και αναμφίβολα η Καρδίτσα βρήκε μέχρι το τέλος της σεζόν έναν παίκτη που ίσως στο τέλος της ημέρας της φέρει την άνοιξη.