Για την συνέχεια της πρώτης αγωνιστικής της Basket League ο Άρης υποδέχεται όπως και πέρυσι στην πρεμιέρα τον Παναθηναϊκό, ενώ η Αεκ υποδέχεται την νεοφώτιστη στην Α1 Καρδίτσα του Γιάννη Μπουρούση.

Ο Άρης υποδέχεται σήμερα (9/10, 16:00, ΕΡΤ3)  τον Παναθηναϊκό για την πρώτη αγωνιστική της Basket League. Η κλήρωση έβαλε Άρη και Παναθηναϊκό στην ίδια αφετηρία με την περσινή σεζόν.

Αυτή θα είναι η 8η φορά στην οποία Άρης και Παναθηναϊκός θα τεθούν αντιμέτωποι στην πρεμιέρα του επαγγελματικού Πρωταθλήματος. Στις επτά προηγούμενες ο Παναθηναϊκός σημείωσε έξι νίκες και ο Άρης έβαλε τέλος σε αυτό το σερί στο αντίστοιχο περσινό παιχνίδι επικρατώντας με 81-71 (Olivier Hanlan 35π, 5/6β, 9/11δ, 4/8τρ, 37rank, Όμηρος Νετζήπογλου 13π, 6ρ. – Okaro White 12π, 7ρ, Kendrick Perry 12).

Ξέχωρα από την ιστορία των αγώνων τους για την πρεμιέρα του Πρωταθλήματος που δεν είναι και μικρή, Άρης και Παναθηναϊκός έχουν γράψει κάποια από τα μεγαλύτερα κεφάλαια της ιστορίας του ελληνικού μπάσκετ. Το αυριανό θα είναι το 136ο μεταξύ τους παιχνίδι στο πλαίσιο του Πρωταθλήματος και από καταβολής Α’ Εθνικής (από το 1963-64). Οι «πράσινοι» έχουν υπερδιπλάσιες νίκες αλλά οι «κίτρινοι» έχουν ακόμη σε κατάσταση ισορροπίας τα ματς της Θεσσαλονίκης.

ΣΥΝΟΛΟ
Α’ Εθνική (Από το 1963-64): Άρης – Παναθηναϊκός 43-92
Basket League (Από το 1992-93): Άρης – Παναθηναϊκός 11-64

Για τον Άρη ο Βασίλης Καββαδάς δεν ακολούθησε τη χθεσινή   (08/10) προπόνηση, λόγω του διαστρέμματος που υπέστη και η συμμετοχή του στον αγώνα θα αποφασιστεί την τελευταία στιγμή. Οι υπόλοιποι παίκτες ήταν κανονικά στη διάθεση του Γιάννη Καστρίτη.

Για τον Παναθηναϊκό ο Nate Wolters μετά την απουσία του από το Super Cup, αλλά και το παιχνίδι με τη Ρεάλ για την EuroLeague, δεν θα δώσει το «παρών» και στο εναρκτήριο ματς του πρωταθλήματος. Ο Αμερικανός γκαρντ που ταλαιπωρείται το τελευταίο διάστημα από θλάση στον λαγονοψοΐτη, έκανε θεραπεία και συνεχίζει την αποκατάστασή του. Ο  Dejan Radonjić θα έχει στη διάθεσή του όλους τους υπόλοιπους παίκτες!

 

Στο κλειστό των Άνω Λιοσίων θα αρχίσει η Καρδίτσα Βιολογικό Χωριό να γράφει την ιστορία της στην Basket League αφού εκεί θα αντιμετωπίσει την ΑΕΚ  σήμερα (09/10, 19:15, ΕΡΤ3) για την πρεμιέρα του νέου Πρωταθλήματος και θα γίνει η 52η ομάδα που θα αγωνιστεί στην κατηγορία από την περίοδο 1992-93.

Η ΑΕΚ θα αρχίσει την προσπάθειά της στο Πρωτάθλημα με εντός έδρας παιχνίδι για πρώτη φορά μετά από πέντε χρόνια. Συνολικά ως γηπεδούχος έχει πολύ καλή παράδοση στα ματς με τα οποία μπήκε στο Πρωτάθλημα, αφού στα χρόνια της Basket League έχει 11 νίκες σε 13 παιχνίδια.

Ο Γιάννης Μπουρούσης είναι το πρόσωπο αυτού του αγώνα παρότι τις δύο ομάδες συνδέουν και άλλα, ο Βαγγέλης Αγγέλου που είναι στον πάγκο της Καρδίτσας Βιολογικό Χωριό και οι Γιάννης Αθηναίου, Γιάννης Αγραβάνης και Κωστής Γόντικας που ανήκουν στο ρόστερ της νεοφώτιστης ομάδας. Πριν από την έναρξη της αναμέτρησης της Κυριακής (09/10, 19:15) με αντίπαλο την Ομάδα του Α.Σ. Καρδίτσας, θα τιμηθούν από την οικογένεια της «Βασίλισσας» ο Γιάννης Μπουρούσης, πρώην αθλητής της Ομάδας μας, και νυν Πρόεδρος του Δ.Σ. της Α.Σ. Καρδίτσας ΒΙΟΛΟΓΙΚΟ ΧΩΡΙΟ ΚΑΕ, για την προσφορά του στην ΑΕΚ, αλλά και για τη διεθνούς εμβελείας συμβολή του στην ελληνική Καλαθοσφαίριση,η Ομάδα του Α.Σ. Καρδίτσας για την πρωταθληματική άνοδο στη Basket League και τη διαρκή συμβολή της στην προώθηση του Φίλαθλου Πνεύματος”.

Για την ΑΕΚ  δεν θα αγωνιστεί ο Δημήτρης Φλιώνης που δεν υπολογίζεται μέχρι ως τον Νοέμβριο λόγω της αρθροσκόπησης που έκανε στα μέσα του καλοκαιριού στο ισχίο, ώστε να απαλλαγεί από έναν τραυματισμό που τον ταλαιπωρούσε στο φίνις του περσινού πρωταθλήματος. Άγνωστο είναι αν θα κριθεί έτοιμος για να μπει στην δωδεκάδα ο Βασίλης Ξανθόπουλος.

Η Καρδίτσα θα παραταχθεί απέναντι στην ΑΕΚ με τον Βαγγέλη Αγγέλου να έχει όλους τους παίκτες του διαθέσιμους.

Remaining Time 0:00

Advertisement

Ο Αμερικανός γκαρντ που ταλαιπωρείται το τελευταίο διάστημα από θλάση στον λαγονοψοΐτη, έκανε θεραπεία και συνεχίζει την αποκατάστασή του. Ο Ντέγιαν Ράντονιτς θα έχει στη διάθεσή του όλους τους υπόλοιπους παίκτες!