Ένα αναπάντεχο πρόβλημα προέκυψε στον Προμηθέα Πάτρας, αφού Τούρκοι χάκερς παραβίασαν την διαδικτυακή του σελίδα, με συνέπεια να μην υπάρχει καμία πρόσβαση σε αυτήν. Συγκεκριμένα το μόνο που εμφανιζόταν ήταν η φωτογραφία του Kemal Ataturk, ενώ οι πρώτες λέξεις του μηνύματος που υπήρχε στην οθόνη ήταν “χακαρίστηκε από τον κανένα”.

Λίγο πιο κάτω από την εν λόγω φράση υπήρχε η πρόταση “Ρίξτε μία ματιά στην ιστορία, τι συνέβη σε αυτούς που επαναστάτησαν κατά των Τούρκων“, με τους χάκερ να θέλουν να στείλουν ένα απειλητικό μήνυμα προς την χώρα μας ,σε μία περίοδο όπου οι σχέσεις μας με τους γείτονες δεν είναι οι καλύτερες δυνατές. Τέλος η συγκεκριμένη διαδικτυακή επίθεση δεν αποκλείεται να είχε σχέση με το tweet του Erdogan, στο οποίο ανέφερε ότι “Δεν θα ξεχάσουμε ποτέ την σφαγή”, εννοώντας την μάχη της Τριπολιτσάς στις αρχές της ελληνικής επανάστασης.

Λίγο αργότερα ήρθε κι η επίσημη απάντηση των Αχαιών, οι οποίοι τόνισαν ότι γίνονται προσπάθειες για να βρεθεί λύση στο εν λόγω ζήτημα, μετά την παραβίαση που δέχθηκε η ιστοσελίδα τους.

Αναλυτικά η τοποθέτηση των Πατρινών:

Η ιστοσελίδα του Προμηθέα Πάτρας δέχθηκε σήμερα επίθεση από χάκερς, οι οποίοι έχουν αναρτήσει αντεθνικά και προσβλητικά για την Ελλάδα συνθήματα. Ήδη έχουν επιληφθεί του θέματος οι αρμόδιοι, ενώ οι τεχνικοί μας καταβάλλουν προσπάθειες για να την επαναφέρουν σε κανονική λειτουργία”