Ένταση υπήρξε στα γραφεία της ΚΕΔ (05/06) στην κλήρωση των διαιτητών των τελικών της φετινής Α1, αφού η παρουσία του Δημήτρη Γιαννακόπουλου άναψε «φωτιές» και αυτό είχε σαν αποτέλεσμα να υπάρξουν έντονοι διάλογοι ανάμεσα στον Γιώργο Σκινδήλια και Μάνου Παπαδόπουλου.

Ο αντιπρόεδρος της ΚΑΕ Ολυμπιακός, Γιώργος Σκινδήλιας, ζήτησε να αποχωρήσει από την διαδικασία ο Δημήτρης Γιαννακόπουλος, ο οποίος βρισκόταν στα γραφεία της ΚΕΔ. Η απάντηση του Μάνου Παπαδόπουλου, προέδρου της ΚΑΕ Παναθηναϊκός, ήταν άμεση αναφέροντας πως ο κ.Γιαννακόπουλος βρισκόταν εκεί ως «φίλος μου για προστασία».

«Ας μη μπαίνουμε σε αυτή τη διαδικασία. Όλοι ξέρουμε ποιος είναι ο Δ. Γιαννακόπουλος και τι έχει προσφέρει η οικογένειά του. Όπως και η οικογένεια Αγγελόπουλου. Αν δεν υπήρχαν αυτές, ίσως να μη βρισκόμασταν όλοι μας εδώ, σε αυτή την αίθουσα», είπε το Στέλιος Συμεωνίδης επεμβαίνοντας.

Στην συνέχεια μπήκε στην συζήτηση και το θέμα του διαιτητή Χρήστου Παναγιώτου, ο οποίος είδε πριν από μερικές μέρες το αυτοκίνητό του να γίνεται στάχτη στην Πάτρα…

«Μήπως να εξαιρεθεί;» ρώτησε ο αντιπρόεδρος του Ολυμπιακού, με τον Στέλιο Συμεωνίδη της ΚΕΔ να απαντά ότι «αμφιταλαντευτήκαμε, εξετάσαμε την υπόθεση, αλλά το σωστό είναι να μπει το όνομα του Παναγιώτου στην κλήρωση. Είναι σαν να υποτασσόμαστε, αν δεν το βάλουμε».

Ο κ. Σκινδήλιας τότε απάντησε πως σε ένα παλιότερο ντέρμπι «είχατε εξαιρέσει τον Πηλοΐδη όταν έριξαν πέτρες στο σπίτι του», με τον Συμεωνίδη να απαντά πως «η αφορμή για τον Παναγιώτου δεν έχει σχέση με το αθλητικό κομμάτι».

Ο αντιπρόεδρος του Ολυμπιακού όμως δεν σταμάτησε εκεί και πρόσθεσε πως «είχατε βγάλει ανακοίνωση για την φωτιά στο μαγαζί του Ζαβλανού και είχατε πάρει το πρωτάθλημα. Οταν μπήκε η φωτιά στο μαγαζί του γιου του Ρήγα, πήρατε την Ευρωλίγκα», απευθυνόμενος στον Μάνο Παπαδόπουλο ο οποίος αμέσως απάντησε: «αφού πάντα εμείς παίρνουμε τους τίτλους».