Ρίχνοντας μία ματιά στις ομάδες που τερμάτισαν στις πρώτες έξι θέσεις του βαθμολογικού πίνακα, βλέπουμε ότι μόνο για μία από αυτές είναι δεδομένο το ότι θα έχει ίδιο προπονητή με την περσινή αγωνιστική περίοδο στον πάγκο της. Το Ρέθυμνο.

Οι δύο πρωτοπόροι, Ολυμπιακός και Παναθηναϊκός είδαν τους Ιβκοβιτς και Ομπράντοβιτς αντίστοιχα να αποχωρούν, μπάινοντας σε διαδικασία αναζήτησης, ενώ Πανιώνιος και Κολοσσός δεν έχουν συνομιλήσει ακόμα με τους Μπαρτζώκα και Φραγκιά, ώστε να καταλήξουν σε συμφωνία.

Ο Δημήτρης Πρίφτης ύστερα από δύο χρόνια “χώρισε” με την Καβάλα και ο Στέργιος Κουφός του ΑΓΟΡ είναι ο μοναδικός δεδομένος και για την επόμενη σεζόν.

Συνήθως, όταν μία ομάδα έχει πραγματοποιήσει εξαιρετική πορεία (ας βγάλουμε εκτός τους δύο “αιωνίους” που το 1-2 είναι σχεδόν δεδομένο), το θέμα της εξασφάλισης της θέσης του προπονητή που ήταν στον πάγκο όταν αυτή πραγματοποιήθηκε θα έπρεπε να “κλείνει” με συνοπτικές διαδικασίες.

Ομως οι εποχές κρύβουν δυσκολίες και τόσο η πλευρά της διοίκησης μία ομάδας, όσο και εκείνη του προπονητή δεν μπορούν να μην άβουν υπόωιν τους τα σημεία των καιρών…