Λίγο πριν προσέλθουν οι ΚΑΕ στην κάλπη (του ΕΣΑΚΕ) είχαν “κλειδώσει” τα χρήματα του ΟΠΑΠ. Το επονομαζόμενο… μαξιλαράκι είχε εγκριθεί από τον Οργανισμό, είχαν υπογραφεί τα σχετικά χαρτιά, όμως από εκεί μέχρι να μπουν τα χρήματα στο ταμείο υπήρχε απόσταση. Και στις μέρες που ζούμε, με όσα συμβαίνουν εντός κι εκτός μπάσκετ, εντός κι εκτός ΟΠΑΠ, κανείς δεν είναι σίγουρος, αν δεν δει το… χρήμα στα χέρια του.

Οι ομάδες μπορούν, πάντως, να είναι απόλυτα σίγουρες και ήσυχες, αφού από χθες (Παρασκευή) τα 350.000 ευρώ είναι στον λογαριασμό του ΕΣΑΚΕ και από τη Δευτέρα θα αρχίσουν να μοιράζονται στις ΚΑΕ, δίνοντας “ανάσα ζωής“.

Γνωστό είναι πως αρκετές (αν όχι οι περισσότερες) από τις ομάδες είναι υπερχρεωμένες και πως αυτά τα χρήματα τους επιτρέπουν να αναπνεύσουν και να σχεδιάσουν την… επόμενη μέρα, καλύπτοντας χρέη του χθες.

Ο νέος πρόεδρος, Γιώργος Χαλβατζάκης, κινήθηκε με ταχύτητα, φοβούμενος ενδεχόμενη υπαναχώρηση (αν και όπως προείπαμε η απερχόμενη διοίκηση είχε “δέσει” με έγγραφα και υπογραφές τον Οργανισμό), γνωρίζοντας παράλληλα πως αυτή τη στιγμή ήταν απαραίτητη -όσο ποτέ- η ενίσχυση των ταμείων.

Αν η αρχή είναι το… ήμισυ του παντός, η νέα διοίκηση ξεκίνησε με τον καλύτερο δυνατό τρόπο