Η Επιτροπή Πρωταθλήματος του ΕΣΑΚΕ αποφάσισε τελικά την αναβολή του αυριανού (27/2) αγώνα της Πάτρας ανάμεσα στον Προμηθέα και την ΑΕΚ, λόγω κρουσμάτων Covid-19 στους κιτρινόμαυρους, ενώ επισημοποίησε όπως είχαμε αναφέρει από νωρίς και την αναβολή στο ματς Λαύριο –Κολοσσός λόγω 3 κρουσμάτων του ιού στους νησιώτες.

Οσον αφορά στο ματς Προμηθέας – ΑΕΚ, η Ένωση είχε 2 κρούσματα (σενάρια ανέφεραν ότι επρόκειτο για έναν παίκτη και ένα μέλος του σταφ) του ιού. Το ένα εντοπίστηκε σήμερα το πρωί και το δεύτερο το απόγευμα μετά τα νέα τεστ που έκανε η ομάδα.

Τα υγειονομικά πρωτόκολλα του ΕΣΑΚΕ αναφέρουν ότι ένα ματς οδηγείται σε αναβολή αν υπάρχουν 3 παίκτες (και πάνω) ή μέλη του προπονητικού τιμ στον ιό.

Οι Ενωσίτες, όμως είχαν ζητήσει από νωρίς την αναβολή… πατώντας πάνω στην περίπτωση του ματς του ΠΑΟΚ με τον Παναθηναϊκό στην Θεσσαλονίκη πριν καιρό. Οι πράσινοι είχαν 2 κρούσματα από τον κορονοϊό πριν το παχνίδι και το ματς αναβλήθηκε μπροστά στον κίνδυνο διασποράς. Μάλιστα σχεδόν αμέσως τα κρούσματα στο τριφύλλι έφτασαν τα 11.

Στην ΑΕΚ έλεγαν ότι το… δεδικασμένο αυτό θα πρέπει να οδηγήσει τον ΕΣΑΚΕ σε απόφαση για αναβολή του αυριανού ματς των Αθηναίων με τους Πατρινούς.

Στην ψηφοφορία που έγινε η Επιτροπή δέχτηκε το εν λόγω… δεδικασμένο. Ψήφισε, λοιπόν, υπέρ τα αναβολής και έτσι το ματς δεν θα διεξαχθεί αύριο και θα οριστεί σε νέα ημερομηνία.

Η απόφαση πάρθηκε με το σκεπτικό ότι μπορεί η ΑΕΚ να έχει 2 κρούσματα, αλλά υπάρχει κίνδυνος διασποράς.

Η Επιτροπή εξάλλου, επισημοποίησε (όπως είχαμε αναφέρει νωρίτερα) και την αναβολή του αυριανού επίσης αγώνα Λαύριο – Κολοσσός.