Το θέμα με την εγγυητική επιστολή που είναι ΥΠΟΧΡΕΩΜΕΝΕΣ να καταθέσουν οι ΚΑΕ, προκειμένου για την εξασφάλιση του πιστοποιητικού συμμετοχής στο πρωτάθλημα, προσλαμβάνει διαστάσεις θρίλερ. Κι αυτό γιατί μπορεί οι επτά υπογραφές να μειώθηκαν κατά… 50%, όμως δεν παύει να υπάρχει αναστάτωση, προβληματισμός, που ενδέχεται να οδηγήσει σε κλίμα εμφυλίου στις τάξεις του ΕΣΑΚΕ.

Οι “κορώνες” (άκαιρες και ανώφελες) από την πλευρά του Δημήτρη Αγγελόπουλου λειτούργησαν ως λάδι στη φωτιά, ενώ ο πρόεδρος της λίγκας Γιώργος Χαλβατζάκης δεν έπεισε, υποστηρίζοντας εν πολλοίς πως το πρόβλημα είναι… χρονικό.

Την ίδια στιγμή, οι ΠΑΕ περιμένουν εντός 48 ωρών ρύθμιση (έτσι λέει το ποδοσφαιρικό ρεπορτάζ) για το ύψος της εγγυητικής επιστολής. Πρόδηλο είναι ότι υπάρχουν… δύο Ελλάδες, πως όταν αναφερόμαστε στο ποδόσφαιρο (β’ διαλογής το ελληνικό σε ευρωπαϊκό -και παγκόσμιο- επίπεδο) οι διαδικασίες τρέχουν, σε αντίθεση με το μπάσκετ (α’ διαλογής το ελληνικό σε ευρωπαϊκό -και παγκόσμιο- επίπεδο), που πάνε με βήμα… χελώνας.

Είναι διαφορετικό να διαφοροποιείται ο πρόεδρος του ΕΣΑΚΕ από το αίτημα των προέδρων των ΚΑΕ για μείωση ή και εξάλειψη της εγγυητικής (στην ουσία να παρακρατούνται αυτά τα χρήματα από τα εγγυημένα έσοδα, αν κι εφόσον μια ΚΑΕ φανεί ασυνεπής ως προς τις υποχρεώσεις της) και άλλο να υποστηρίζει -στις κατ’ ιδίαν συζητήσεις με τους προέδρους- ότι δεν προλαβαίνει.

Βεβαίως, απαιτείται νομοθετική ρύθμιση, αλλά το πολύ πρόσφατο παρελθόν, με τον νόμο που αφορά στην ΕΕΑ και τις αρμοδιότητές της να περνά μέσα σε… αγροτικό νομοσχέδιο (!), δείχνει πως όταν υπάρχει η βούληση όλα γίνονται.

Το ζήτημα δεν εντοπίζεται πλέον στο κατά πόσο οι ΚΑΕ θα βρουν τα χρήματα της εγγυητικής (αυτό σε μεγάλο βαθμό έχει λυθεί), αλλά στις σχέσεις που θα υπάρχουν μεταξύ των μελών του Δ.Σ., καθώς ήδη ακούγεται πως η επόμενη συνεδρίαση θα είναι πιο θερμή και από την πρόβλεψη του καιρού για το Σαββατοκύριακο…

Μακάρι να βγούμε ψεύτες, αλλά χωρισμένοι στα δύο οι παράγοντες στον ΕΣΑΚΕ, ανοίγουν τον ασκό του Αιόλου!