Με δύο αναμετρήσεις ανοίγει σήμερα η αυλαία της 17ης αγωνιστικής της Basket League ΟΠΑΠ, με τον Πανελευσινιακό να δοκιμάζεται εκτός έδρας απέναντι στον Άρη και την Καβάλα να υποδέχεται τον Απόλλωνα Πατρών σε δύο παιχνίδια που αναμένεται να καθορίσουν πολλά για τις ομάδες που βρίσκονται στην… ουρά. Όλοι οι υπόλοιποι αγώνες διεξάγονται αύριο, εκτός από αυτός ανάμεσα στον ΚΑΟΔ και τον Ολυμπιακό, που γίνεται τη Δευτέρα…

ΑΡΗΣ – ΠΑΝΕΛΕΥΣΙΝΙΑΚΟΣ
Πρόκειται για ένα εξαιρετικά σημαντικό παιχνίδι, ειδικά για τους φιλοξενούμενους, οι οποίοι θέλουν μόνο νίκη, προκειμένου να συνεχίσουν να ελπίζουν για τη σωτηρία τους. Ο Πανελευσινιακός βρίσκεται στη πιο δύσκολη θέση από όλες τις υπόλοιπες ομάδες του πρωταθλήματος και αυτό το γνωρίζουν πολύ καλά οι ιθύνοντες του συλλόγου. Από την πλευρά του ο Άρης έχει δείξει μεγάλη άνοδο στις τελευταίες αγωνιστικές και δύσκολα θα χαριστεί στην ομάδα της Ελευσίνας. Το συγκεκριμένο ματς έχει φαβορί και αυτό είναι ο Άρης.
Κλειστό: Αλεξάνδρειο Μέλαθρον.
Ώρα: 17:00.
Κομισάριος: Ανδρέας Δροσόπουλος.
Διαιτητές: Αναστάσιος Πηλοΐδης, Ηλίας Κορομηλάς, Σταύρος Ταρενίδης.

ΚΑΒΑΛΑ – ΑΠΟΛΛΩΝ ΠΑΤΡΑΣ
Όπως τόνισε και ο Άγγελος Κορωνιός, η νίκη στο συγκεκριμένο παιχνίδι για την Καβάλα είναι μονόδρομος. Ο Ταϊρού θα κάνει το ντεμπούτο του για τους γηπεδούχους στο ελληνικό πρωτάθλημα και ο Έλληνας τεχνικός ευελπιστεί ότι θα βοηθήσει την ομάδα, όπως το έκανε και στη βαλτική λίγκα, απέναντι στη Λέφσκι. Από την άλλη ο Απόλλων Πατρών δεν κινδυνεύει στη θέση που βρίσκεται, αλλά ο Νίκος Βετούλας τόνισε πως οι φιλοξενούμενοι θα κάνουν τα πάντα για τη νίκη, καθώς θέλουν να τελειώσουν το γρηγορότερο δυνατόν με το θέμα της σωτηρίας.
Κλειστό: ΔΑΚ Καλαμίτσας.
Ώρα: 17:00 (ET-3).
Κομισάριος: Παναγιώτης Αρβανιτίδης.
Διαιτητές: Χρυσόστομος Σχινάς, Πέτρος Παπαπέτρου, Γεώργιος Θεονάς.

ΚΟΛΟΣΣΟΣ ΒΑΠ – ΠΑΝΙΩΝΙΟΣ
Πρόκειται για ένα εξαιρετικά αμφίρροπο και δύσκολο παιχνίδι και για τις δύο ομάδες. Ο Πανιώνιος δείχνει να είναι πολύ ανεβασμένος στις τελευταίες αγωνιστικές και σίγουρα πάει στη Ρόδο για τη νίκη, απέναντι σε μία ομάδα όμως που επίσης έχει δείξει καλή εικόνα στα τελευταία ματς. Ο Γιάννης Σφαιρόπουλος δεν θα έχει στη διάθεσή του, τον Μπίλι Κις, ο οποίος θα μείνει στην Αθήνα, ενώ από την άλλη ο Κολοσσός θέλει να συνεχίσει τις θετικές εμφανίσεις και ειδικά στην έδρα του, προκειμένου να ανέβει κι άλλο στον βαθμολογικό πίνακα.
Κλειστό: Βενετόκλειο Κλειστό Γυμναστήριο Ρόδου.
Ώρα: 16:00 (ET-1).
Κομισάριος: Στ. Βιτζηλαίος.
Διαιτητές: Σπυρίδων Γκόντας, Κωνσταντίνος Μητσόπουλος, Θανάσης Δεσλής.

ΡΕΘΥΜΝΟ AEGEAN – ΗΛΥΣΙΑΚΟΣ
Οι γηπεδούχοι σίγουρα έχουν το πάνω χέρι στο συγκεκριμένο παιχνίδι, λόγω έδρας. Το Ρέθυμνο γίνεται εξαιρετικά δυνατό στο… σπίτι του και αυτό είναι που θέλει να εκμεταλλευτούν οι παίκτες του, ο Στέργιος Κουφός. Από την πλευρά τους, οι φιλοξενούμενοι είναι δεδομένο πως θα παλέψουν από την αρχή μέχρι το τέλος, όπως έχουν κάνει στα περισσότερα παιχνίδια που έχουν δώσει στο φετινό πρωτάθλημα.
Κλειστό: Κ.Γ. “Μελίνα Μερκούρη”.
Ώρα: 16:00.
Κομισάριος: Ανδρέας Μαγκανάς.
Διαιτητές: Παναγιώτης Αναστόπουλος, Κυριάκος Ταβουλαρέας, Αργύριος Καλδίρης.

ΠΕΡΙΣΤΕΡΙ – ΠΑΟΚ
Δύσκολο έργο απέναντι στο Περιστέρι εκτός έδρας θα έχει στο πλαίσιο της 17ης αγωνιστικής της Basket League ΟΠΑΠ, ο ΠΑΟΚ. Η ομάδα της Θεσσαλονίκης θέλει να συνεχίσει την ανοδική της πορεία και να ανέβει κι άλλο στον βαθμολογικό πίνακα, με τον Σούλη Μαρκόπουλο να προετοιμάζει με τον καλύτερο δυνατό τρόπο της ομάδα του. Από την πλευρά του η ομάδα των δυτικών προαστίων θέλει βαθμούς για να ξεφύγει από τις τελευταίες θέσεις και στους εντός έδρας αγώνες αναμένεται να δώσει τον καλύτερό εαυτό της.
Κλειστό: “Ανδρέας Παπανδρέου”.
Ώρα: 17:00.
Κομισάριος: Κωνσταντίνος Παλάτος.
Διαιτητές: Χρήστος Χριστοδούλου, Αλέξανδρος Ψαριανός, Παναγιώτης Διαμαντής.

ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ – ΙΚΑΡΟΣ
Μετά την ήττα από την ΤΣΣΚΑ Μόσχας, ο αγώνας απέναντι στον Ίκαρο Καλλιθέας ενδεχομένως να είναι το καλύτερο… φάρμακο για τον Παναθηναϊκό. Οι “πράσινοι” είναι το απόλυτο φαβορί στο συγκεκριμένο παιχνίδι και στο ΟΑΚΑ μπορούν να προσπαθήσουν να ξαναβρούν τον καλό τους εαυτό και να επανέλθουν στις νίκες. Από την πλευρά του, ο Ίκαρος θέλει να κάνει μία καλή εμφάνιση απέναντι σε μία από τις καλύτερες ομάδες της Ευρώπης, γνωρίζοντας πως δεν έχει πολλές ελπίδες νίκης.
Κλειστό: ΟΑΚΑ.
Ώρα: 19:00.
Κομισάριος: Χραντ Άκελ.
Διαιτητές: Δημήτρης Μπήτης, Βασίλης Τσώνος, Αντώνης Αναστόπουλος.

ΚΑΟΔ – ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ
Η ψυχολογία του Ολυμπιακού ανέβηκε και πάλι. Οι Πρωταθλητές Ευρώπης κατάφεραν να πάρουν μία πολύ σπουδαία νίκη εκτός έδρας απέναντι στη Χίμκι για το ΤΟΠ 16 της Ευρωλίγκας και θέλουν να συνεχίσουν στον ίδιο ρυθμό. Είναι δεδομένο πως οι “ερυθρόλευκοι” είναι το μεγάλο φαβορί στον αγώνα με τον ΚΑΟΔ, ωστόσο η ομάδα της Δράμας ψάχνει βαθμούς και δεν είναι σε θέση να διαλέξει παιχνίδια.
Κλειστό: Δ.Κ.Γ. “Δημήτρης Κραχτίδης”.
Ώρα: 17:00 (ET-1).
Κομισάριος: Αναστάσιος Μούστος.
Διαιτητές: Χαράλαμπος Καρακατσούνης, Βασίλης Αφεντουλίδης, Βασίλης Μπίκας.