Άλλη Κύμη θα δούμε εντός παρκέ τη νέα αγωνιστική περίοδο, και δεν θα μπορούσε να γίνει αλλιώς, όταν η ομάδα ετοιμάζεται για την παρθενική της συμμετοχή στην Α1. Έτσι, και ο παλιότερος παίκτης της ομάδας, ο αρχηγός της, Παντελής Σέττος αποτελεί παρελθόν, με την διοίκηση της ομάδας να τον αποχαιρετά με μια εξαιρετική ανακοίνωση.

Αναλυτικά:

Η πιο δύσκολη περίοδος σε κάθε ομάδα είναι αυτή του καλοκαιριού και των ανακατατάξεων στο ρόστερ. Κάθε παίκτης που φεύγει κουβαλάει μαζί του πολλές μνήμες, και κάθε αποχώρηση αφήνει μια αίσθηση πικρίας. Αυτή όμως είναι για εμάς η πιο φορτισμένη συναισθηματικά ανακοίνωση της μέχρι τώρα πορείας μας. Η διοίκηση λοιπόν του Γυμναστικού Συλλόγου Κύμης ανακοινώνει ότι την νέα αγωνιστική περίοδο δεν θα αγωνίζεται με την φανέλα της ομάδας μας ο αθλητής Παντελής Σέττος, στον οποίο εύχεται καλή συνέχεια στον επόμενο σταθμό της καριέρας του.

Αυτά για το τυπικό κομμάτι της ανακοίνωσης. Δεν μπορούμε να μείνουμε όμως εκεί, καθώς ο Σέττος δεν ήταν απλός ένας καλός αθλητής που πέρασε από την ομάδα μας, αλλά αναμφισβήτητα ο πιο εμβληματικός παίκτης που αγωνίστηκε στην Κύμη! Δεν είναι πολλές οι φορές άλλωστε που ένας αθλητής καθόρισε σε τέτοιο βαθμό την αγωνιστική μοίρα μιας ομάδας. Η «τυχαία» έλευση του Σέττου ήταν η απαρχή της εκπληκτικής πορείας του Γυμναστικού, επίσπευσε σίγουρα τις εξελίξεις και έκανε πολύ πιο βατό τον δρόμο προς τις επιτυχίες.

Γράψαμε για «τυχαία» έλευση και κάπως έτσι είναι η πραγματικότητα. Ο Σέττος βρέθηκε στην Κύμη το 2011 για να υπηρετήσει την στρατιωτική του θητεία. Για να μην χάσει εντελώς τον αγωνιστικό του ρυθμό συμφώνησε να αγωνιστεί στον Γυμναστικό Σύλλογο Κύμης που τότε βρισκόταν στο Β΄ τοπικό και έγινε ο πρώτος αθλητής της ομάδας που δεν καταγόταν από την περιοχή. Βέβαια στην πορεία με την πάροδο των χρόνων έγινε ….πιο Κουμιώτης από τους Κουμιώτες! Παρόλο που δεν μπορούσε να προπονείται συχνά λόγω του στρατού, κατάφερε να γίνει ο πρωταγωνιστής της κατηγορίας και οδήγησε εκ του ασφαλούς τον Γυμναστικό στην άνοδο. Ο Σέττος δέθηκε πολύ γρήγορα με την Κύμη και με την οικογένεια Θεοδώρου και αυτό τον ώθησε να συμφωνήσει να παραμείνει και την επόμενη σεζόν στο Α΄Τοπικό. Εκείνη την χρονιά είχαν κατέβει να παίξουν στην κατηγορία πολλοί έμπειροι παίκτες με πολυετή παρουσία στις Εθνικές Κατηγορίες. Ο Σέττος δεν είχε ίσως το πλούσιο βιογραφικό των άλλων, αλλά ήταν για άλλη μια φορά ο απόλυτος πρωταγωνιστής του πρωταθλήματος. Το τέλος της σεζόν βρήκε την Κύμη να πανηγυρίζει την κατάκτηση του πρωταθλήματος και τον Σέττο να σηκώνει ως αρχηγός το τρόπαιο.

Το 2012-13 για πρώτη φορά ομάδα από την Κύμη θα αγωνιζόταν στην Γ΄Εθνική. Η έλλειψη εμπειρίας ισοσταθμίστηκε από τις μεταγραφικές κινήσεις που έκανε η διοίκηση, δημιουργώντας ένα πολύ δυνατό ρόστερ. Οι απαιτήσεις και το επίπεδο λοιπόν ανέβαιναν, αλλά ο Σέττος ανέβαζε και την δική του απόδοση. Μάλιστα στα δύσκολα, όπως τα μεγάλα ντέρμπι με τον Φάρο, βγήκε μπροστά και οδήγησε την ομάδα του στην νίκη. Η χρονιά έκλεισε με την Κύμη ξανά πρωταθλήτρια! Ακολούθησε το δύσκολο πρωτάθλημα της Β΄Εθνικής, όπου ο αρχηγός κατάφερε να κάνει αισθητή την παρουσία του και να βοηθήσει τον Γυμναστικό να κατακτήσει ένα ακόμα πρωτάθλημα. Την φετινή χρονιά στην Α2 όσες φορές αγωνίστηκε έδειξε ότι είναι παίκτης υψηλού επιπέδου και στο τέλος πανηγύρισε την κατάκτηση ενός ακόμη πρωταθλήματος! Μάλιστα στην τελευταία του εντός έδρας εμφάνιση στην αναμέτρηση με το Πευκοχώρι γίναμε μάρτυρες πολύ συγκινητικών στιγμών, με όλους τους φιλάθλους να τον αποθεώνουν όρθιοι κατά την είσοδο του στο παρκέ, αναγνωρίζοντας με αυτόν τον τρόπο την τεράστια προσφορά του στην Κύμη.

Έφτασε λοιπόν το πλήρωμα του χρόνου να γυρίσει σελίδα στην καριέρα του ο Σέττος και να αγωνιστεί σε κάποια άλλη ομάδα. Είμαστε σίγουροι ότι όπου και αν αποφασίσει να πάει θα καταφέρει να ξεχωρίσει και να κάνει τους φιλάθλους να τον αγαπήσουν. Θα είναι όμως πάντοτε μέρος της ιστορίας του Γυμναστικού Συλλόγου Κύμης και θα παραμένει ο παίκτης με την μεγαλύτερη προσφορά. Ίσως μάλιστα κάποια στιγμή διασταυρωθούν ξανά οι δρόμοι μας. Οπότε δεν λέμε απλά ένα αντίο, αλλά και εις το επανιδείν!