Η δουλειά των προπονητών είναι πολλές φορές (αν όχι πάντα) απρόβλεπτη. Μία επιλογή μπορεί να τους δικαιώσει ή να τους φέρει… προ εκπλήξεως. Το μόνο σίγουρο, πάντως, είναι πως η αλλαγή ενός προπονητής δεν σημαίνει πως η επιτυχία είναι σίγουρη για έναν σύλλογο. Τουναντίον, οι πιθανότητες αποτυχίας μοιάζουν να είναι μοιρασμένες και να εξαρτώνται από πολλά (τυχαία) γεγονότα.

Κάτι αντίστοιχο συμβαίνει και στην περίπτωση των Άγγελου Κορωνιού και Γιώργου Ζευγώλη, οι οποίοι διάγουν βίους… αντίθετους τις τελευταίες εβδομάδες όντας στον πάγκο της Καβάλας και του Ηλυσιακού, αντίστοιχα.

Ο μεν πρώτος έφτασε στη μακεδονική πόλη στις αρχές της προηγούμενες εβδομάδας και, παρά το σύντομο διάστημα παραμονής του, έχει καταφέρει να αλλάξει άρδην την βαθμολογική θέση των “Αργοναυτών”, αλλά το κυριότερο πως έχει φέρει αέρα… αισιοδοξίας μετά τις δύο συνεχόμενες νίκες στο ελληνικό πρωτάθλημα (επί του ΚΑΟΔ και του Περιστερίου), που ξεκόλλησαν την Καβάλα από τον “πάτο” του βαθμολογικού πίνακα.

Όσο για τον προπονητή των “κυανοκίτρινων”; Τα πράγματα είναι εντελώς διαφορετικά! Οι τρεις συνεχόμενες ήττες (από Πανιώνιο, Απόλλωνα Πατρών και ΠΑΟΚ) διατηρούν τον Ηλυσιακό στις τελευταίες θέσεις της βαθμολογίας, με τα πράγματα να μην είναι ευοίωνα αφού οι αγωνιστικές περνούν, αλλά η ομάδα των Ιλισίων δεν δείχνει να μπορεί να… ακολουθήσει στον ίδιο ρυθμό.

Οι επόμενες πέντε αγωνιστικές είναι ουσιαστικά… όλα τα λεφτά για την ομάδα του Γιώργου Ζευγώλη, η οποία αν δεν καταφέρει να πάρει τουλάχιστον δύο ροζ φύλλα αγώνων, θα αρχίσει να… προετοιμάζεται για τη νέα σεζόν και την Α2 κατηγορία.

Το αν τα δεδομένα θα ανατραπούν δεν έχει παρά να φανεί τις προσεχείς εβδομάδες και δη στο μεταξύ τους συναπάντημα στην αυλαία του δεύτερου γύρου του πρωταθλήματος…