Ο Αθλητικός Δικαστής του ΕΣΑΚΕ έριξε βόμβα μεγατόνων, καθώς έκανε δεκτή την ένσταση του ΠΑΟΚ (για τον χρόνο που απέμενε) και αποφάσισε την επανάληψη (από την αρχή) του επεισοδιακού αγώνα του «δικέφαλου του Βορρά» με την Ένωση!

Ο ΠΑΟΚ είχε χάσει το ματς (είχε διεξαχθεί στο ΟΑΚΑ στις 5/12) με 85-84. Μετά το παιχνίδι όμως, η ομάδα της Θεσσαλονίκης είχε καταθέσει ένσταση για δυο λόγους.

Ο ένας ήταν πως οι Θεσσαλονικείς ανέφεραν ότι στο εύστοχο τρίποντο που έκανε ο Love στο τέλος, φαίνεται καθαρά στο βίντεο ο Ζήσης να του κάνει φάουλ. Οι διαιτητές όμως, δεν έδωσαν τίποτα.

Ο δεύτερος λόγος που έκανε την ένσταση η ομάδα ήταν για τον χρόνο που απέμενε στην τελευταία επίθεση της ΑΕΚ. Ο Maciulis κέρδισε φάουλ μετά το τρόποντο του Love που είχε κάνει το σκορ 85-84. Ο Λιθουανός έχασε και τις δυο βολές. Ο χρόνος που έγινε το φάουλ ήταν 0,9΄΄. Οι Θεσσαλονικείς, όμως, έλεγαν ότι υπήρχε θέμα με τον χρόνο. Ζήτησαν να γίνει χρήση του instant replay, αλλά οι διαιτητές Καρακατσούνης, Ζαχαρής και Τσιμπούρης δεν πήγαν να δουν το βίντεο.

Ο Αθλητικός Δικαστής που εκδίκασε την ένσταση του ΠΑΟΚ δέχτηκε ότι υπήρχε πρόβλημα με τον χρόνο, διότι αν είχε δοθεί το καταφανέστατο φάουλ θα απέμενε άλλος χρόνος για να λήξει το ματς. To δέχτηκε όμως, αυτό θεωρώντας οτι έγινε φάουλ στον Love από τον Ζήση, κάτι που δεν άπτεται των αρμοδιοτήρων του,

Οπως ανέφερε το σκεπτικό της απόφασης: «Ο μη καταλογισμός του προσωπικού σφάλματος στο οποίο υπέπεσε ο παίκτης Ζήσης σε βάρος του παίκτη Λοβ από τον πρώτο διαιτητή του αγώνα Χάρη Καρακατσούνη, ο οποίος είχε άμεση οπτική επαφή με τους δύο παίκτες, καθώς κανείς άλλος παίκτης δεν παρεμβαλλόταν στο οπτικό του πεδίο, όπως φαίνεται καθαρά στο βίντεο του αγώνα, αποτελεί από μέρους του κακή εφαρμογή των άνω κανονισμών καλαθοσφαίρισης 2020. Ακολούθως αν εκείνος ευστοχούσε στη βολή οι ομάδες θα είχαν τον ίδιο αριθμό πόντων (85) και θα απέμεναν περί τα 3 δευτερόλεπτα στη γηπεδούχο ομάδα προκειμένου να διεκδικήσει τη νίκη με δική της επίθεση. Αντίθετα αν εκείνος (Λοβ) εντέλει αστοχούσε, το αποτέλεσμα θα εξαρτιόταν από το ποιος παίκτης θα έπαιρνε το ριμπάουντ μετά την ελεύθερη βολή».

Έτσι αποφάσισε να επαναληφθεί ξανά από την αρχή το ματς (η ημερομηνία θα οριστεί από τον ΕΣΑΚΕ).

.Αναλυτικά η απόφαση του Αθλητικού Δικαστή:

«Δέχεται εν μέρει την ένσταση της ΠΑΝΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΕΙΟΣ ΑΘΛΗΤΙΚΟΣ ΟΜΙΛΟΣ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΠΟΥΛΙΤΩΝ 2004 ΚΑΛΑΘΟΣΦΑΙΡΙΚΗ ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ (δ.τ. ΠΑΟΚ 2004 ΚΑΕ).Διατάσσει την ολική επανάληψη του αγώνα της 6ης αγωνιστικής μεταξύ των ομάδων ΑΘΛΗΤΙΚΗ ΕΝΩΣΗ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥΠΟΛΕΩΣ – ΑΕΚ ΝΕΑ ΑΝΩΝΥΜΗ ΑΘΛΗΤΙΚΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ ΚΑΛΑΘΟΣΦΑΙΡΙΣΗΣ ΑΝΔΡΩΝ 2014 (δ.τ. ΑΘΛΗΤΙΚΗ ΕΝΩΣΗ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥΠΟΛΕΩΣ – ΑΕΚ ΝΕΑ ΚΑΕ 2014) – ΠΑΝΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΕΙΟΣ ΑΘΛΗΤΙΚΟΣ ΟΜΙΛΟΣ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΠΟΥΛΙΤΩΝ 2004 ΚΑΛΑΘΟΣΦΑΙΡΙΚΗ ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ (δ.τ. ΠΑΟΚ 2004 ΚΑΕ) που διεξήχθη στις 5-12-2020».

 

TA HIGHLIGHTS TOY ΕΠΙΜΑΧΟΥ ΜΑΤΣ ΚΑΙ Η ΦΑΣΗ ΜΕ ΤΟ ΤΡΙΠΟΝΤΟ ΤΟΥ LOVE