Ο πρόεδρος του ΕΣΑΚΕ, Βαγγέλης Γαλατσόπουλος μίλησε για το νέο θεσμό που έβαλε η Λίγκα στην μπασκετική ζωή, το Super Cup, αλλά δεν έμεινε εκεί. Έκανε αναφορά και στην εικόνα που θα έχει η Basket League στη νέα σεζόν.

Αναλυτικά ο πρόεδρος του ΕΣΑΚΕ, Βαγγέλης Γαλατσόπουλος είπε στην κάμερα της ΕΡΤ στο περιθώριο του μικρού τελικού της διοργάνωσης, ΑΕΚ – Παναθηναϊκός:

Για την γέννηση του Super Cup και την 1η διοργάνωση του θεσμού: «Νομίζω ότι η επιλογή που κάναμε στον καιρό της πανδημίας να δημιουργήσουμε μία νέα διοργάνωση, δικαιώνεται. Τα πρώτα δείγματα ήταν πολύ καλά, είδαμε ωραία παιχνίδια με πολύ ανταγωνισμό. Μας δίνει δύναμη και κουράγιο να συνεχίσουμε, να καθιερώσουμε το Super και ελπίζω του χρόνου να έχουμε ένα γεμάτο γήπεδο με οικογένειες και παιδιά».

Για το γεγονός ότι τα δυο μεγάλα φαβορί για να πάρουν το Super Cup, οι ΑΕΚ και Παναθηναϊκός αποκλείστηκαν από τον τελικό: «Είναι ακόμα νωρίς, οι ομάδες ετοιμάζονται, είμαστε και εν μέσω πανδημίας. Δουλεύουν και θα παρουσιαστούν ανταγωνιστικοί στην Euroleague και το Final 8 αντίστοιχα».

Για τον τελικό (απόψε 24/9, 21:00) ανάμεσα σε Προμηθέα και Περιστέρι: «Θα παρακολουθήσουμε ένα ανταγωνιστικό παιχνίδι, που πιστεύω ότι θα κριθεί στο τελευταίο δίλεπτο».

Για την εικόνα που θα έχει η νέα Basket League, αλλά και το θέμα του Πανιωνίου, ο οποίος αναμένεται να δώσει κανονικά το παρών με νέο ιδιοκτήτη και μεγάλα όνειρα: «Γίνονται προσπάθειες, όπως έχω ενημερωθεί, από αυτή την ιστορική ομάδα της Νέας Σμύρνης για να δημιουργηθούν οι συνθήκες που απαιτούνται για συμμετοχή στο πρωτάθλημα. Αυτή τη στιγμή έχουμε 13 ομάδες, αλλά αυτό θα το αποφασίσει η ΕΕΑ».