Ο πρόεδρος του ΕΣΑΚΕ, Βαγγέλης Γαλατσόπουλος, μίλησε στην Cosmote TV για πολλά, αλλά έκανε αναφορά και στην απουσία του Ολυμπιακού από τα μεγάλα σαλόνια του ελληνικού μπάσκετ. Ο Γαλατσόπουλος τόνισε για το όλο θέμα ότι και το μπάσκετ και ο Ολυμπιακός έχασαν από την απουσία του Ολυμπιακού από την Basket League.

Για το θέμα του Ολυμπιακού ο πρόεδρος του ΕΣΑΚΕ ανέφερε: «Η φυσική θέση του Ολυμπιακού είναι στην πρώτη κατηγορία. Αυτό που συνέβη πριν δύο χρόνια δεν βρήκε κανέναν κερδισμένο, το ελληνικό μπάσκετ έχασε.

Από δω και πέρα μετά την απόφαση που πάρθηκε για την Α2 που ξεκινά πάλι και όπως προβλέπεται από την γενική συνέλευση πέφτει μία ομάδα και ανεβαίνουν δύο. Ο Ολυμπιακός μπορεί να ανέβει μέσα από αυτή τη διαδικασία».

Ο Βαγγέλης Γαλατσόπουλος έκανε αναφορά και στην διαιτησία και επισήμανε: «Το θέμα της διαιτησίας απασχολεί σε όλα τα πρωταθλήματα. Στην Ελλάδα ο νόμος προβλέπει η ΚΕΔ να ορίζεται από την ΕΟΚ. Για να αλλάξει θα πρέπει να υπάρξει νομοθετική παρέμβαση. Πρέπει να υπάρξει διαφάνεια και αξιολόγηση».