Από την πρώτη μέρα που… βγήκαμε στον αέρα (18 Ιανουαρίου 2007) δείξαμε ότι ψάχνουμε λεπτομέρειες που άλλοι προσπερνούν. Τότε ανακαλύψαμε -με τη βοήθεια καλών φίλων, που έχουν απίστευτες γνώσεις στο μπάσκετ και λατρεύουν το άθλημα, ζουν γι’ αυτό- το λάθος που υπήρχε στο φύλλο του αγώνα της Εθνικής με τις ΗΠΑ. Έξι χρόνια μετά, συνεχίζουμε την… παραδοσιακή συνταγή, που όλοι αγαπήσατε και αποκαλύπτουμε πως στο τελικό σκορ του πρώτου τελικού, υπήρξε… “λάθος (της γραμματείας).

Η φωτογραφία είναι αψευδής μάρτυρας, αρκεί να καταλάβετε τί ακριβώς βλέπετε. Είναι πρόδηλο ότι μιλάμε για το ηλεκτρονικό ταμπλό του ΣΕΦ, με το παιχνίδι να έχει ολοκληρωθεί, το χρονόμετρο να έχει μηδενιστεί και το σκορ να είναι 51-64. Όλα καλά, δηλαδή.

Όχι όλα. Με κίτρινο χρώμα είναι οι αριθμοί των παικτών (για παράδειγμα το “4” στον Ολυμπιακό είναι ο Χάινς, το “5” ο Λο που δεν αγωνίστηκε, το “6” ο Άντιτς και πάει λέγοντας). Δίπλα, με κόκκινο χρώμα είναι τα φάουλ κάθε παίκτη (για παράδειγμα, Άντιτς και Τσαρτσαρής είχαν από πέντε). Συγνώμη αν για κάποιους αυτά είναι αυτονόητα, αλλά υπάρχει -ενδεχομένως- και κόσμος που δεν είναι μυημένος.

Η τρίτη στήλη, που έχει πράσινο χρώμα, καταγράφει τους πόντους κάθε παίκτη. Ο Σχορτσιανίτης (για παράδειγμα) στον Παναθηναϊκό έχει τρεις (φοράει το νούμερο 5), ο Σπανούλης (με το “7” στη φανέλα, άρα και στον πίνακα) έχει 11 και πάει λέγοντας.

Όλα καλά; ΟΧΙ! Υπάρχει λάθος από τη γραμματεία. Αν αθροίσετε τους πόντους του Παναθηναϊκού βγαίνουν 62 και όχι 64 που γράφει το τελικό σκορ. Κι αυτό γιατί ο χειριστής του ηλεκτρονικού πίνακα έχει καταγράψει πέντε πόντους στο νούμερο 8 (Ματσιούλις), ενώ στην πραγματικότητα ο Λιθουανός έχει επτά (δύο τρίποντα και μία βολή πέτυχε).

ΦΥΣΙΚΑ, το λάθος δεν επηρεάζει κατ’ ελάχιστο ούτε την εξέλιξη του αγώνα, ούτε το αποτέλεσμα. ΦΥΣΙΚΑ, μπορεί να συμβεί οπουδήποτε και δεν μειώνει το αξιόμαχο και την πολύ καλή δουλειά που έκαναν χθες οι Κριτές στο ΣΕΦ.

Όμως, βρήκαμε τη φωτογραφία, διαπιστώσαμε το λάθος και είπαμε να το… διορθώσουμε, αφού ήδη αρκετός κόσμος (του Παναθηναϊκού, προφανώς) την έχει ανεβάσει είτε στο facebook, είτε σε άλλα site κοινωνικής δικτύωσης και “στερεί” από τον Ματσιούλις δύο πόντους.

Αφήστε που ένεκα της φωτογραφίας το λάθος πέρασε στην αιωνιότητα