Αν υπάρχει ένα στοιχείο που χαρακτηρίζει το πρωτάθλημα της Α1, λίγες (ημερολογιακές) ημέρες πριν την ολοκλήρωση του πρώτου γύρου, είναι πως όλοι οι πάγκοι έχουν καταληφθεί από Έλληνες προπονητές.

Θα έχετε διαβάσει, ουκ ολίγες φορές, να γράφουμε πως και οι 14 κόουτς είναι Έλληνες, αλλά αυτό απέχει από το να καταγραφεί επαρκώς η τάση, αλλά και η δράση των τεχνικών μας. Κι αυτό γιατί δεν είναι 14 αλλά 20 (!) αυτοί που έχουν δουλέψει ως τώρα στην Α1 και όλοι είναι από την ελληνική προπονητική σχολή.

Στη συνέντευξη Τύπου, πριν την έναρξη του πρωταθλήματος, παρουσιάστηκαν 14 Έλληνες τεχνικοί. Στην πορεία προστέθηκαν άλλοι έξι:

● Ο Βαγγέλης Αγγέλου διαδέχθηκε τον συνονόματό του Αλεξανδρή στον Άρη.
● Ο Γιώργος Ζευγώλης αντικατέστησε τον Δημήτρη Παπανικολάου, στον πάγκο του Ηλυσιακού.
● Ο Γιάννης Σφαιρόπουλος κάλυψε το κενό που άφησε ο Θανάσης Σκουρτόπουλος στον Πανιώνιο.
● Στην Καβάλα ο Κρις Χουγκάζ έδωσε τη… σκυτάλη στον Δημήτρη Γαλάνη κι αυτός στον Άγγελο Κορωνιό.
● Ο Βασίλης Φραγκιάς επέστρεψε στη Ρόδο, διαδεχόμενος στον πάγκο του Κολοσσού τον Μηνά Γκέκο.

Συνεπώς, στους 14 που ξεκίνησαν πρέπει να προσθέσουμε και τους έξι που ήρθαν για να “διορθώσουν” την εικόνα πέντε ομάδων, οι οποίες επέλεξαν να αλλάξουν τον προπονητή τους.

Αισίως φτάνουμε στους 20, χωρίς να υπολογίζουμε τους συνεργάτες που κοουτσάρισαν ως πρώτοι προπονητές (Διαμαντής Παναγιωτόπουλος στον Ηλυσιακό, στο μεσοδιάστημα ανάμεσα σε Παπανικολάου και Ζευγώλη και Σάκης Γιαπλές, ο οποίος αναπληρώνει τον Στέργιο Κουφό στο Ρέθυμνο, όσο διαρκεί η αποθεραπεία του).

Οι ομάδες βρήκαν όχι 14 αλλά 20 Έλληνες προπονητές, ικανούς να τις οδηγήσουν. Μόνο για την Εθνική δεν βρέθηκε Έλληνας κόουτς. Συμβαίνουν κι αυτά…