Στο κλίμα που επικρατεί στον Απόλλωνα έδωσε ο Ερικ ΜακΚόλουμ με την ευκαιρία της ανάδειξής του σε πολυτιμότερο παίκτη της 14ης αγωνιστικής της Α1. Ο Αμερικανός παίκτης ήταν ο κινητήριος μοχλός της ομάδας της Πάτρας στη νίκη επί του Ικάρου και συγκέντρωσε 31 βαθμούς στο σύστημα αξιολόγησης του ΕΣΑΚΕ, αφήνοντας στη δεύτερη θέση τον Μπρεντ Πέτγουέι του Ρεθύμνου με 27 και τον Λάζαρο Παπαδόπουλο του ΠΑΟΚ με 23.

“Το παιχνίδι με τον Ίκαρο ήταν το πρώτο από μια κρίσιμη σειρά αγώνων που έχουμε μπροστά μας. Όλοι στην ομάδα χαρήκαμε για την κατάκτηση της νίκης. Μας έδωσε μεγαλύτερη αυτοπεποίθηση και δύναμη, ώστε να εξασφαλίσουμε γρήγορα  την παραμονή μας” είπε αρχικά ο ΜακΚόλουμ και συνέχισε:

“Το βραβείο του MVP μπορεί να είναι προσωπικό, αλλά αποτελεί, ουσιαστικά, την επιβράβευση μιας ομαδικής προσπάθειας που βγαίνει μέσα στο γήπεδο. Σε αυτή την προσπάθεια συμβάλουν όλοι: Η διοίκηση, το προπονητικό και ιατρικό τιμ, οι συμπαίκτες και φυσικά οι φίλαθλοι του Απόλλωνα Πάτρας. Είμαστε μια οικογένεια και αυτό αποδεικνύεται σε κάθε παιχνίδι μας, αλλά και έξω από τους αγωνιστικούς χώρους”.

Ο 24χρονος Αμερικανός αναφέρθηκε και στους φιλάθλους: “Ευχαριστώ τον κόσμο της Πάτρας για την υποστήριξη στην ομάδα και την εμπιστοσύνη που δείχνει στο πρόσωπό μου. Από την πλευρά μου θα συνεχίσω να δουλεύω σκληρά στις προπονήσεις και να δίνω το 100% σε κάθε παιχνίδι, για να ανεβάσουμε τον Απόλλωνα όσο ψηλότερα γίνεται”.