Τροπολογία, η οποία θα τεθεί προς ψήφιση την Τρίτη (28/08), κατατίθεται (αν δεν έχει κατατεθεί ήδη) στη Βουλή. Με αυτή ρυθμίζονται τα χρέη των ΠΑΕ, έτσι ώστε αυτές που δεν θα πάρουν σήμερα πιστοποιητικό συμμετοχής στο πρωτάθλημα, να βρουν τρόπο για να λειτουργήσουν.

Αυτό ανέφερε το “ποδοσφαιρικό ρεπορτάζ” και αυτό ήταν η αφετηρία για να κινηθούν παράγοντες του μπάσκετ, οι οποίοι “ενόχλησαν” τους υπευθύνους του Υπουργείου Αθλητισμού, με ένα ΛΟΓΙΚΟΤΑΤΟ αίτημα: “Γιατί κάποιοι; Όταν λέμε όλοι, εννοούμε όλοι“.

Ο Γιάννης Ιωαννίδης είδε το ορθόν του αιτήματος και υποσχέθηκε πως οι ευνοϊκές ρυθμίσεις των χρεών, εκτός από τις ΠΑΕ θα αφορούν και τις ΚΑΕ, έτσι ώστε να μπορούν και οι άνθρωποι του μπάσκετ να εκμεταλλευτούν το νομοθέτημα. Κάτι που είναι απόλυτα σωστό και δίκαιο, αφού ή πρέπει όλοι να μπορούν να ευεργετηθούν, ή κανένας.

Αν οι πληροφορίες μας είναι σωστές, την κίνηση έκαναν οι πρόεδροι της Καβάλας (Κωνσταντίνος Παπακωνσταντίνου), του Ηλυσιακού (Παντελής Γαμπιεράκης), του ΠΑΟΚ (Μπάνε Πρέλεβιτς) και του Περιστερίου (Στέφανος Κιουριτζόγλου). Κι αυτό έχει “διπλή αξία“, καθώς οι δύο εξ αυτών (Ηλυσιακός και Περιστέρι) έχουν ήδη εξασφαλίσει πιστοποιητικό συμμετοχής στο πρωτάθλημα, άρα δεν κινήθηκαν με γνώμονα την ανάγκη και το… άμεσο συμφέρον, αλλά με σκοπό να υπάρξει ισοπολιτεία και ισονομία.