Ο τρίτος αγώνας μεταξύ Άρη και Παναθηναϊκού διέπεται από αρκετή ένταση, όχι μόνο εντός του παρκέ αλλά και εκτός αυτού, με τα ντεσιμπέλ να είναι υψηλά από την προθέρμανση κιόλας των ομάδων. Αυτά δεν χαμήλωσαν ούτε κατά τη διάρκεια της αναμέτρησης, η οποία έχει χαρακτηριστεί από ουκ ολίγες μεν, μικρές δε επεισοδιακές στιγμές.

Στο «ζέσταμα» των «πρασίνων», αρχικά, ο Έλιοτ Ουίλιαμς δεν κατάφερε να συγκρατήσει τα νεύρα του και κόντεψε να «ορμήξει» προς την εξέδρα των «κιτρίνων», αφού κάποιος από τους φίλους των γηπεδούχων φέρεται να τον προκάλεσε με ανάλογα λόγια. Οι πιο ψύχραιμοι κατάφεραν να τον απομακρύνουν από το σημείο, με τον Αμερικανό γκαρντ να χρειάζεται αρκετό χρόνο, μέχρι να ηρεμήσει. Οι «αψιμαχίες» μεταξύ παικτών δε σταμάτησαν, όταν ο Τζέιμς Γκιστ με τον Τζέικ Κοέν είχαν μια μικρή κόντρα, χωρίς πάντως να πάρει έκταση και τα «πνεύματα» να ηρεμούν άμεσα.

Αποκορύφωμα της έντασης που υπάρχει στη Θεσσαλονίκη, ήταν τα υβριστικά συνθήματα προς την πλευρά του Δημήτρη Διαμαντίδη, τα οποία προκάλεσαν τη σχετική αντίδραση των διαιτητών. Συγκεκριμένα, αποφάσισαν να διακόψουν για μερικά δευτερόλεπτα το ματς, ώστε να καταγραφούν τα συνθήματα από τη γραμματεία.