Πριν από λίγη ώρα ανακλήθηκε το δελτίο παίκτη αθηναϊκής ομάδας. Τί σημαίνει αυτό; Ότι ο παίκτης δεν μπορεί να αγωνιστεί στα υπόλοιπα παιχνίδια του πρωταθλήματος, ενώ θα πρέπει να ανοιχτεί και το δεύτερο δείγμα, ώστε να επιβεβαιωθεί ότι έκανε χρήση απαγορευμένης ουσίας (ινδική κάνναβη).

Το ζήτημα είναι γνωστό εδώ και πάρα πολύ καιρό. Από την 1η Απριλίου, με τίτλο “Έγινε καπνός” αποκαλύψαμε ότι υπάρχει παίκτης που ελέγχεται. Έκτοτε δεν υπήρξε αντίδραση, επίσημη ανακοίνωση, τίποτα. Το θέμα όχι μόνο “θάφτηκε“, αλλά δεχθήκαμε και μηνύματα που μας έλεγαν ότι κάνουμε λάθος.

Έχουμε την κακή συνήθεια (το πολεμάμε, αλλά δεν πολεμιέται) να επιμένουμε. Στις 3 του μήνα, δύο μέρες μετά, με κάρφωμα αναρωτηθήκαμε “Πότε περιμένετε;” να βγάλετε το γεγονός στη δημοσιότητα. Χθες ξαναφέραμε το θέμα στην επικαιρότητα, ρωτώντας “Τρέχει κάτι;“.

Πριν από λίγο, με… κάρφωμά μας (“το ΕΣΚΑΝ και η ΕΟΚ“), επισημάναμε τις ευθύνες για την καθυστέρηση στην ανακοίνωση του αποτελέσματος, αν κι εφόσον υπάρχει αποτέλεσμα. Μάθαμε ότι –σύμπτωση, σύμπτωση– υπήρξε τελικά αντίδραση, ότι το δελτίο ξένου παίκτη αθηναϊκής ομάδας ανακλήθηκε.

Ποιος είναι ο παίκτης; Γνωρίζουμε, αλλά θα ακολουθήσουμε την… ασφαλή οδό. Θα περιμένουμε να ανακοινωθεί (φανταζόμαστε αύριο το πρωί) από τον ΕΣΑΚΕ, επίσημα. Κι αφού γίνει αυτό, θα πρέπει να δούμε αν και κατά πόσο υπάρχει ζήτημα αλλοίωσης της εικόνας του πρωταθλήματος, καθώς πρέπει να μάθουμε πότε έγινε η λήψη του δείγματος, πότε εξετάστηκε και αν υπήρξε καθυστέρηση (και αν υπήρξε, γιατί υπήρξε) στην ανακοίνωση.

Αυτά από αύριο