Άνω, κάτω έκανε το πρωτάθλημα της πρώτη τη τάξει Εθνικής Κατηγορίας η απόφαση της ΕΕΑ για «αποβολή» του Ιωνικού. Στον ΕΣΑΚΕ γίνεται αυτή την ώρα έκτακτο ΔΣ μέσω τηλεδιάσκεψης για να βρεθούν λύσεις με την πρεμιέρα (17/10) της Basket League να είναι στον αέρα και το ενδεχόμενο αναβολής της 1ης Αγωνιστικής να είναι στο τραπέζι.

Η Επιτροπή Επαγγελματικού Αθλητισμού δεν έδωσε πιστοποιητικό συμμετοχής στο νέο πρωτάθλημα στον Ιωνικό και ουσιαστικά τον «απέβαλε» από το πρωτάθλημα. Ο Ιωνικός κατέθεσε αίτηση ανάκλησης της απόφασης. Μέχρι να φανεί όμως, το τι θα γίνει κι αν η ΕΕΑ θα κάνει επανεξέταση της υπόθεσης, ο Ιωνικός θα είναι «εκτός» του νέου πρωταθλήματος.

Αυτό προκαλεί πραγματικό σεισμό στην Basket League, καθώς αλλάζει τα δεδομένα στο πρόγραμμα, αλλά το πιο σημαντικό αλλάζει την συμφωνία με την ΕΡΤ.

Η συμφωνία ήταν για πρωτάθλημα 12 ομάδων, άρα προβολή 6 αγώνων ανά αγωνιστική. Αν οι ομάδες γίνουν τελικά 11, τότε αυτό δημιουργεί νέο δεδομένο.

Και φυσικά αν οι ομάδες είναι 11, άρα οι αγώνες που θα μεταδίδονται ανά αγωνιστική θα είναι 5, τότε αυτό αλλάζει τη οικονομικό κομμάτι της συμφωνίας της Λίγκας με την ΕΡΤ.

Στο ΔΣ του ΕΣΑΚΕ όλα αυτά τα θέματα έχουν τεθεί επί τάπητος σε μια προσπάθεια να λυθεί ο γόρδιος δεσμός που δημιουργήθηκε.

Το κακό μπορεί να γίνει ακόμα χειρότερο πάντως, διότι ο Χαρίλαος Τρικούπης δεν έχει πάρει ακόμα πιστοποιητικό κι αν υπάρξει κάποιο πρόβλημα κι εκεί, τότε θα γίνει της… τρελής.