Αναβλήθηκε τελικά το αυριανό (1/11) ντέρμπι της Θεσσαλονίκης ανάμεσα σε Άρη και Ηρακλή. Η Πολιτεία δεν έδωσε τελικά άδεια για να διεξαχθεί το αυριανό ματς (1/11) που είχε προγραμματιστεί να γίνει στο Αλεξάνδρειο στο πλαίσιο της 2ης Αγωνιστικής της Basket League. Έτσι ο ΕΣΑΚΕ ανακοίνωσε και επίσημα ότι ντέρμπι της Θεσσαλονίκης ανάμεσα σε Άρη και Ηρακλή αναβλήθηκε και θα οριστεί νέα ημερονηνία για την διεξαγωγή του.

Η Λίγκα ήθελε να πάρει ειδική άδεια από την Πολιτεία, προκειμένου να ανοίξει το Αλεξάνδρειο (έχει κλείσει όπως όλα τα Αθλητικά Κέντρα της Θεσσαλονίκης, λόγω των έκτακτων μέτρων κατά του ιού που πάρθηκαν για την πόλη) και να γίνει το ματς. Οι αρμόδιες αρχές ανακοίνωσαν στην Λίγκα ότι το λουκέτο έχει μπει με Υπουργική Αποφαση, η οποία δεν μπορεί να αλλάξει. Έτσι αποφασίστηκε η αναβολή του ματς την οποία είχε ζητήσει χθες και ο Άρης από τον ΕΣΑΚΕ.

Αντίθετα ο Ηρακλής είχε βγάλει προς τα έξω ότι ήθελε το ματς να γίνει κανονικά.

Αναλυτικά η ανακοίνωση του ΕΣΑΚΕ:

Η Επιτροπή Πρωταθλήματος του ΕΣΑΚΕ αποφάσισε την αναβολή της συνάντησης Άρης – Ηρακλής που ήταν προγραμματισμένη να γίνει αύριο Κυριακή (1/11) στο Αλεξάνδρειο διότι η Θεσσαλονίκη βρίσκεται στην κόκκινη ζώνη υψηλού επιδημιολογικού κινδύνου και το γήπεδο παραμένει κλειστό σύμφωνα με την υπουργική απόφαση που δημοσιεύτηκε στο υπ’ αριθμό 4484Β/11.10.20 ΦΕΚ στο πλαίσο των έκτακτων μέτρων αντιμετώπισης του κινδύνου διασποράς του κορωνοϊού.

Ο αγώνας Άρης – Ηρακλής για την 2η αγωνιστική της κανονικής περιόδου της Basket League θα οριστεί σε νέα ημερομηνία.