Ο πρόεδρος του ΕΣΑΚΕ, Βαγγέλης Γαλατσόπουλος, ο διευθυντής της Λίγκας, Νίκος Καραχάλιος, ο πρόεδρος του Παναθηναϊκού, Μάνος Παπαδόπουλος και ο ιδιοκτήτης της ΑΕΚ, Μάκης Αγγελόπουλος είχαν συνάντηση με τον Υπουργό Ανάπτυξης, Άδωνη Γεωργιάδη και τον υφυπουργό, Νίκο Παπαθανάση. Οι εκπρόσωποι του ΕΣΑΚΕ και των ομάδων ζήτησαν «βοήθεια» από την Πολιτεία και το Υπουργείο στο πλαίσιο των μέτρων στήριξης για τον κορονοϊό.

Η επίσκεψη έγινε στο πλαίσιο της επιθυμίας του ΕΣΑΚΕ, να ενταχθούν και οι ΚΑΕ στα μέτρα στήριξης των επιχειρήσεων.

Τον δρόμο είχε ανοίξει ο Μάκης Αγγελόπουλος, ο οποίος είχε κάνει κάποιες πολύ σημαντικές επαφές του Μάκη Αγγελόπουλου με κυβερνητικά στελέχη. Αυτό έδωσε το έναυσμα για να υπάρξει και η σημερινή συνάντηση κορυφής ανάμεσα στον Υπουργό Ανάπτυξης, τον υφυπουργό και τους εκπροσώπους του ΕΣΑΚΕ και των ομάδων.

Το κλίμα στην συνάντηση ήταν εύκρατο και ο Αδωνις Γεωργιάδης και ο Νίκος Παπαθανάσης τόνισαν στους εκπροσώπους της Basket League ότι βλέπουν με θετικό μάτι τα αιτήματα.

Οι εκπρόσωποι της πρώτης της τάξει Εθνικής Κατηγορίας ανέλυσαν τα προβλήματα που έχουν προκύψει στον χώρο από την πανδημία κι έχουν πλήξει τις περισσότερες επιχειρήσεις. Ανάμεσά τους φυσικά και οι Ανώνυμες Εταιρείες στο μπάσκετ.

Τι ζητάει ο ΕΣΑΚΕ και οι ομάδες

Οι εκπρόσωποι του ΕΣΑΚΕ και των ομάδων ζήτησαν μια σειρά από μέτρα στήριξης. Όπως για παράδειγμα άτοκο δάνειο του 25% του τζίρου των ΚΑΕ, με αποπληρωμή σε μάκρος χρόνου 5 ετών. Επίσης ζήτησαν τη μείωση των ασφαλιστικών κι εργοδοτικών εισφορών, τη μείωση της φορολογίας στα συμβόλαια, ενώ ζήτησαν να μειωθεί και ο ΦΠΑ στα εισιτήρια των αγώνων.

Φυσικά τον ΕΣΑΚΕ απασχολεί και το θέμα της κεντρικοποίησης των τηλεοπτικών μέσω της ΕΡΤ. Γι αυτό το ζήτημα θα υπάρξει σύντομα συνάντηση του ΕΣΑΚΕ και των ομάδων με τους αρμόδιους φορείς.

Ο Μάκης Αγγελόπουλος,  είχε το προηγούμενο διάστημα επαφές τόσο με τον Υπουργό Οικονομικών, Χρήστο Σταϊκούρα όσο και με την Άδωνη Γεωργιάδη. Ουσιαστικά με τον τρόπο αυτό άνοιξε το δρόμο για τις επαφές και μάλιστα είχε αναλύσει τις προτάσεις στη διάρκεια του ΔΣ του ΕΣΑΚΕ.

Ο ΕΣΑΚΕ δεν ζητάει φυσικά ελεημοσύνη από τη Πολιτεά Ουσιαστικά ζητάει να στηριχθεί το πρωτάθλημα και οι ομάδες από το Κράτος τις ΚΑΕ, έτσι ώστε οι ομάδες να πάρουν μια σημαντική ανάσα και η Basket League να είναι βιώσιμη και ανταγωνιστική.

Μετά από τη συνάντηση με τον Υπουργό, οι άνθρωποι του πρωταθλήματος εκτιμούν ότι θα δρομολογηθούν κάποιες εξελίξεις καθώς ο κ. Γεωργιάδης έδειξε κατανόηση στα προβλήματά τους αλλά και πρόθεση να κάνει το καλύτερο δυνατό.