Την Τετάρτη (6/5) διεξάγεται η 25η αγωνιστική της Basket League με όλους τους αγώνες να εχουν κοινή ώρα έναρξης (17:00) και το μόνο ζητούμενο να είναι ποιά θα είναι η όγδοη ομάδα που θα συμπληρώσει το γκρουπ των playoffs, αλλά και πως θα διαμορφωθεί η κατάταξη, μία “στροφή” πριν το φινάλε.

Στην Κηφισιά, η ΑΕΝΚ υποδέχεται τον Κόροιβο, με το ενδιαφέρον να βρίσκεται μόνο στην πλευρά των παικτών του Χάρη Μαρκόπουλου, οι οποίοι θέλουν να πάρουν το ροζ φύλλο και να περιμένουν στραβοπάτημα του ΚΑΟΔ, ώστε να καταφέρουν να μπουν στην 8άδα.

Στην Ρόδο ο Κολοσσός υποδέχεται τον ΚΑΟΔ σε ένα από τα πιο ενδιαφέροντα παιχνίδια της αγωνιστικής. Οι γηπεδούχοι θέλουν την νίκη που θα τους διατηρήσει τις ελπίδες για την κατάληψη της 6ης θέσης, καθώς ήδη έχουν εξασφαλίσει την είσοδο στην 8άδα. Από την άλλη οι παίκτες του Κώστα Μέξα θέλουν ένα “σπουδαίο” διπλό που θα τους εξασφαλίσει την είσοδο στα playoffs και θα “κόψει τα φτερά” του Κοροίβου.

Στο ΟΑΚΑ διεξάγεται το ντέρμπι της αγωνιστικής. Η ΑΕΚ φιλοξενεί τον ΠΑΟΚ σε μία “πρόβα” για την συνέχεια των playoffs, αφού οι δύο ομάδες θα συγκροσυτούν για την 3η θέση αν δεν έχει επιτελεστεί κάποια έκπληξη ως τότε. Ωστόσο πέραν από το γόητρο και το “διάβασμα” του αντιπάλου ενόψει συνέχειας, η Ένωση θέλει την νίκη για να διατηρηθεί στην 5η θέση και να περιμένει ήττα του Άρη από τον Ολυμπιακό, ώστε να σκαρφαλώσει στην 4άδα και να κρατάει το πλεονέκτημα της έδρας στα προημιτελικά στα χέρια της, την τελευταία αγωνιστική κόντρα στον ΚΑΟΔ.

Στο Αλεξάνδρειο, ο Άρης υποδέχεται στον Ολυμπιακό με το βαθμολογικό ενδιαφέρον να περιορίζεται στην πλευρά των γηπεδούχων, καθώς οι “ερυθρόλευκοι”, έχουν εξασφαλίσει την πρωτιά στην κανονική διάρκεια του πρωταθλήματος. Ωστόσο οι παίκτες του Δημήτρη Πρίφτη θέλουν την νίκη που θα τους διατηρήσει στην 4η θέση και θα τους δώσει την ευκαιρία να πάνε την άλλη εβδομάδα στο Ρέθυμνο και να διατηρήσουν το πλεονέκτημα της έδρας στα προημιτελικά.

Στα Τρίκαλα η τοπική ομάδα περιμένει το Ρέθυμνο για ένα ματς στο οποίο και πάλι το βαθμολογικό ενδιαφέρον είναι από την μεριά των φιλοξενούμενων. Οι παίκτες του Θανάση Σκουρτόπουλου θέλουν να πάρουν το “διπλό”, να παραμείνουν στην 6η θέση και να διατηρήσουν τις ελπίδες του για την 5άδα. Από την άλλη οι γηεπδούχοι παίζουν απλά για το γόητρο, καθώς έχουν σώσει την παρτίδα εδώ και αρκετές αγωνιστικές.

Στην Πάτρα ο Απόλλωνας παίζει ένα παιχνίδι χωρίς αύριο, υποδεχόμενος τον υποβιβασμένο Πανιώνιο. Η ομάδα του Νίκου Βετούλα θέλει την νίκη που θα την κρατήσει ζωντανή στη μάχη για την 8άδα, καθώς σε περίπτωση ήττας μένει οριστικά εκτός. Βέβαια το αυτί θα είναι κολλημένο και στο ραδιόφωνο, καθώς ήττες του Κοροίβου και του ΚΑΟΔ θα είναι “δώρα” για τους “Αχαιούς”.

Στην Ελευσίνα ο Πανελευσινιακός, ο οποίος έχει ηδη υποβιβαστεί, υποδέχεται τον Παναθηναϊκό με τους γηπεδούχους να αναζητούν ένα τιμητικό κλείσιμο της χρονιάς στο γήπεδό τους και τους “πράσινους” ένα ξέεσπασμα για όσα συμβαίνουν τις τελευταίες μέρες μετά την ήττα στο ντέρμπι με τον Ολυμπιακό.

Το πρόγραμμα:

programma

Η βαθμολογία:

vathmologia