Με ενδιαφέροντα παιχνίδια που μοιάζουν καθοριστικά για την επίτευξη των στόχων που έχει θέσει η κάθε ομάδα, συνεχίζεται η δράση στην Basket League. Η 21η αγωνιστική αναμένεται απολαυστική και γεμάτη συγκινήσεις, καθώς, πέραν του σπουδαίου παιχνιδιού ανάμεσα στο Ρέθυμνο και τον Απόλλωνα Πάτρας, όπου κρίνεται σε μεγάλο βαθμό η κατάληψη της 6ης θέσης, υπάρχει το ματς του Κολοσσού με την ΑΕΚ, που κρίνει την εξασφάλιση της 5ης θέσης από την Ένωση ή το γερό μπάσιμο των Ροδιτών για την κατάληψή της. Ακόμη σημαντικό ματς διεξάγεται στην Κηφισιά, όπου ΑΕΝΚ και Τρίκαλα, θα προσπαθήσουν να κλειδώσουν τη σωτηρία. Το πρόγραμμα συμπληρώνουν οι αγώνες Άρης-Πανιώνιος, Ολυμπιακός-ΚΑΟΔ, Παναθηναϊκός-Κόροιβος και Πανελευσινιακός-ΠΑΟΚ.

Η δράση της 21ης αγωνιστικής ξεκινά το Σάββατο (21/3) με της διεξαγωγή πέντε αγώνων και ολοκληρώνεται τη Δευτέρα (23/3) με ακόμη δύο. Η αυλαία ανοίγει με πέντε ταυτόχρονες αναμετρήσεις το Σάββατο (17:00). O Απόλλωνας Πάτρας υποδέχεται το Ρέθυμνο σε ένα ματς “τελικό” για την 6η θέση. Η ομάδα του Θανάση Σκουρτόπουλου θέλει να εκμεταλλευτεί το κακό πρόσωπο που δείχνουν οι “Αχαιοί” στις τελευταίες αναμετρήσεις και να κάνουν το μεγάλο βήμα. Από την άλλη η ομάδα του Νίκου Βετούλα θα κάνει τα πάντα για να σταματήσει τον… κατήφορο και να είναι αυτή που θα πάρει το προβάδισμα με όπλο την έδρα και τη συμπαράσταση των Πατρινών.

Στη Ρόδο ο Κολοσσός υποδέχεται την ΑΕΚ. Οι “θαλασσί” βρίσκονται σε καλό… φεγγάρι και θέλουν αν χρησιμοποιήσουν την εξαιρετική τους φόρμα, την ανεβασμένη ψυχολογία και την δυνατή τους έδρα, ώστε να ανακόψουν ην πορεία της Ένωσης και να πανηγυρίσουν μία νίκη που θα τους δίνει ελπίδες για την κατάληψη της 5ης και της 6ης θέσης. Από την άλλη, η ομάδα του Ντράγκαν Σάκοτα, έχει ένα σημαντικό σερί νικών, αλλά και εξαιρετικών εμφανίσεων με επιβλητικά σκορ και θέλει να συνεχίσει στον ίδιο ρυθμό, ξεπερνώντας το τελευταίο μεγάλο εκτός έδρας εμπόδιο στην προσπάθεια που κάνει για την είσοδο στην 4άδα.

Την ίδια ώρα στο Nick Galis Hall, ο Άρης θα φιλοξενεί τον Πανιώνιο. Οι γηπεδούχοι θέλουν την νίκη που θα τους διατηρήσει στην 3η θέση απέναντι σε μία ομάδα, καταδικασμένη σε υποβιβασμό. Οι “κυανέρυθρο锨θα παίξουν παρά τα πολλά προβλήματα και την απουσία βαθμολογικού ενδιαφέροντος, για την ιστορία και τη φανέλα τους.

Στην Ελευσίνα η ομάδα του Τζίμη Κουστένη περιμένει τον ΠΑΟΚ, στον πρώτο από τους τέσσερις “τελικούς παραμονής”, όπως χαρακτήρισε πρόσφατα ο Έλληνας τεχνικός τα επόμενα παιχνίδια της σεζόν για την ομάδα του, εξαιρώντας τα δύο τελευταία με Παναθηναϊκό και Ολυμπιακό. Βέβαια το έργο των “σταχυοφόρων” είναι εξαιρετικά δύσκολο, καθώς ο “Δικέφαλος του Βορρά”, θέλει να διατηρήσει την απόσταση βολής που έχει από την 3η θέση ή τουλάχιστον να παραμείνει φυσικά στην 4η, καθώς η ΑΕΚ παραμονεύει και στις επόμενες αγωνιστικές συγκρούονται στο ΟΑΚΑ.

Η ΑΕΝΚ υποδέχεται τα Τρίκαλα σε ένα ματς δίχως αύριο για την ομάδα του Ηλία Παπαθεοδώρου, που αν δε θέλει να μπλέξει σε σενάρια υποβιβασμού και να διατηρήσει ελπίδες εισόδου στα playoffs, τότε πρέπει να πάρει το ροζ φύλλο. Από την άλλη, η ομάδα του Κώστα Φλεβαράκη θέλει, ίσως μία μόλις, ακόμη νίκη για να κλειδώσει οριστικά την παραμονή και θα την ψάξει οπουδήποτε, προκειμένου να αποβάλλει όσο το δυνατόν γρηγορότερα το άγχος.

Τη Δευτέρα (23/3, 17:00), ο Παναθηναϊκός υποδέχεται τον Κόροιβο, στον απόηχο της τεράστιας νίκης επί της Ρεάλ Μαδρίτης για το Top-16 της Euroleague. Οι “πράσινοι” θέλουν να συνεχίσουν να βρίσκονται μία ανάσα από τον Ολυμπιακό περιμένοντας στραβοπάτημά του, αλλά και το μεταξύ τους παιχνίδι, ενώ η ομάδα του Χάρη Μαρκόπουλου θα προσπαθεί να παρουσιαστεί ανατγωνιστική, όπως είχε κάνει πριν μερικούς μήνες στο ΣΕΦ.

Ο Ολυμπιακός περιμένει τον ΚΑΟΔ, στο ματς που κλείνει την αυλαία της αγωνιστικής (18:00). Τα πολλά προβλήματα τραυματισμών και η ατυχία, στέρησαν από την ομάδα του Γιάννη Σφαιρόπουλου την ευκαιρία να διατηρήσει ζωντανές τις ελπίδες της για κατάληψη μίας εκ των δύο πρώτων θέσεων στον όμιλο που συμμετέχει στο Top-16, καθώς ηττήθηκε στη Βιτόρια, από την Λαμποράλ Κούτσα. Έτσι στο ματς με τους Δραμινούς θέλει να διασκεδάσει τις εντυπώσεις και να δείξει πως συνήλθε από το κάζο της Βασκονίας. Για την ομάδα του Κώστα Μέξα, μάλλον θα είναι ένα παιχνίδι, περισσότερο συλλογής εμπειριών.