Σήμερα, Σάββατο (9/5) και αύριο, Κυριακή, (10/5) ολοκληρώνεται η κανονική διάρκεια της Basket League με τη διεξαγωγή της 26ης αγωνιστικής. Το ενδιαφέρον επικεντρώνεται στις “μάχες” για τις θέσεις 4-8, καθώς όλα τα υπόλοιπα έχουν κριθεί. Άρης, ΑΕΚ και Ρέθυμνο θα παλέψουν για τις θέσεις 4-6 και Κόροιβος, ΚΑΟΔ και Απόλλωνας για την 8η θέση, με τον Κολοσσό να έχει καπαρώσει την 7η θέση. Όλες οι αναμετρήσεις του Σαββάτου έχουν κοινή ώρα έναρξης (17:00), ενώ την Κυριακή η αυλαία κλείνει με το ματς του Παναθηναϊκού με τον Απόλλωνα (16:45).

Στην Πυλαία ο ΠΑΟΚ υποδέχεται τα Τρίκαλα σε ένα βαθμολογικά αδιάφορο ματς, με τους γηπεδούχους να αναζητούν νίκη για να κλείσουν θετικά την σεζόν στην έδρα τους και να ζεστάνουν τον κόσμο ενόψει playoffs. Ο “δικεφαλος” τερμάτισε στην 3η θέση.

Ο Πανιώνιος φιλοξενεί την Κηφισιά, σε ένα ακόμη αδιάφορο παιχνίδι, σε βαθμολογικό επίπεδο, με τους “κυανέρυθρους” να αποχαιρετούν την Α1 και να θέλουν μία νίκη για να μετριάσουν την πίκρα του κόσμου.

Στο Ρέθυμνο διεξάγεται ένα από τα σημαντικότερα παιχνίδια της αγωνιστικής με την τοπική ομάδα να περιμένει τον Άρη. Οι γηπεδούχοι θέλουν νίκη σε συνδυασμό με ήττα της ΑΕΚ από τον ΚΑΟΔ για να καταλάβουν την 5η θέση. Από την άλλη ο Άρης αναζητά το ροζ φύλλο που θα του εξασφαλίσει την 4η θέση, καθώς σε αντίθετη περίπτωση και σε συνδυασμό με νίκη της ΑΕΚ θα πέσει στην 5η θέση με την Ένωση να προσπερνά.

Ο Κόροιβος υποδέχεται τον Κολοσσό στην Αμαλιάδα και θα δώσει τα πάντα για να συμμετάσχει στα playoffs στην πρώτη του παρουσία στην μεγάλη κατηγορία. Η ομάδα του Χάρη Μαρκόπουλου θέλει νίκη σε συνδυασμό με ήττα του ΚΑΟΔ από την ΑΕΚ για να τερματίσει στην 8η θέση της κατάταξης. Ο Κολοσσός έχει “κλειδώσει” την 7η θέση.

Στη Δράμα θα διεξαχθεί ένα επίσης σημαντικό ματς ανάμεσα στον ΚΑΟΔ και την ΑΕΚ. Οι γηπεδούχοι θέλουν νίκη ώστε να παραμείνουν όγδοοι και να παίζξουν στα playoffs. Την ώρα που η Ένωση αναζητά την νίκη που θα της εξασφαλίσει την 5η θέση και σε περίπτωση ήττας του Άρη στην Κρήτη θα την στείλει στην 4άδα.

Στο ΣΕΦ ο Ολυμπιακός αποχαιρετά το κοινό του πριν ταξιδέψει στη Μαδρίτη, σε ένα παιχνίδι κόντρα στον Πανελευσινιακό που αναμένεται να έχει το χαρακτήρα γιορτής.

Την Κυριακή, ο Παναθηναϊκός φιλοξενεί τον Απόλλωνα με τους φιλοξενούμενους να θέλουν νίκη σε περίπτωση που έχουν ηττηθεί σήμερα (9/5) Κόροιβος και ΚΑΟΔ για να μπουν στην 8άδα.

Το πρόγραμμα:

programm

Η βαθμολογία:

vathmologia 25h