Η 24η αγωνιστική ανοίγει σήμερα (25/4) την αυλαία της και αναμένεται συναρπαστική αλλά και καθοριστική για την τελική έκβαση της Basket League. Βέβαια φινάλε θα ρίξει στις 2/5, όταν και θα πραγματοποιηθεί το μεγάλο ντέμρπι ανάμεσα σε Παναθηναϊκό και Ολυμπιακό με φόντο την πρωτιά στην κανονική περίοδο. Τα ματς που συγκεντρώνουν το μεγαλύτερο ενδιαφέρον είναι αυτά του Ρεθύμνου με την ΑΕΚ και του ΠΑΟΚ με τον Κολοσσό, καθώς κρίνεται κατά μεγάλο βαθμό η 3η και η 4η θέση. Ωστόσο τα βλέμματα θα τραβήξουν και οι υπόλοιπες αναμετρήσεις με την 8η θέση να είναι ακόμα διεκδικήσιμη. Το πρόγραμμα ξεκινά με τέσσερις αναμετρήσεις να διεξάγονται στις 17:00.

Στην Νέα Σμύρνη ο Πανιώνιος υποδέχεται τον Πανελευσινιακό στο ματς των υποβιβασμένων. Οι δύο ομάδες θα παλέψουν βέβαια για την νίκη γοήτρου και ένα αξιοπρεπές αντίο από την Α1.

Την ίδια ώρα ο Κόροιβος υποδέχεται τον Απόλλωνα Πάτρας. Οι γηπεδούχοι εξασφάλισαν την παραμονή τους στην κατηγορία στο παιχνίδι με τον Πανελευσινιακό και πλέον θα κοιτάξουν να κάνουν την υπέρβαση με την κατάκτηση της 8ης θέσης. Εκεί θέλει να βρεθεί και η ομάδα του Νίκου Βετούλα. Οι “Αχαιοί” κατάφεραν να γκρεμίσουν σε λίγες αγωνιστικές, ό,τι έχτιζαν όλη τη σεζόν και πλεόν είναι εκτός playoffs, γεγονός που θέλουν να αντιστρέψουν.

Ταυτόχρονα στη Δράμα, ο ΚΑΟΔ φιλοξενεί την ΑΕΝΚ και έχει την ευκαιρία να συνεχίσει την καταπληκτική πορεία που κάνει στον 2ο γύρο και να πάρει μεγάλο προβάδισμα για την κατάληψη της 8ης θέσης και την συμμετοχή του στα playoffs. Ωστόσο η Κηφισιά θα παλέψει να κάνει το σημαντικό “διπλό” που θα αναπτερώσει τις ελπίδες της για είσοδο στην 8άδα.

Τις ελπίδες αυτές θα διεκδικήσουν και τα Τρίκαλα κόντρα στον Άρη. Οι Θεσσαλοί έχουν σωθεί εδώ και καιρό και πλεόν χωρίς άγχος θα προσπαθήσουν να κάνουν την υπέρβαση. Βέβαια το έργο τους είναι εξαιρετικά δύσκολο, καθώς ο Άρης θέλει την νίκη που θα τον διατηρήσει στο κυνήγι της 4ης θέσης με βάση και το εξαιρετικά δύσκολο πρόγραμμα που έχει μέχρι το φινάλε.

Στις 19:30 διεξάγεται ένα σπουδαίο ματς ανάμεσα στο Ρέθυμνο και την ΑΕΚ. Η ομάδα του “πρώην” Ενωσίτη, Θανάση Σκουρτόπουλου υποδέχεται την “αρμάδα” του Ντράγκαν Σάκοτα που δε λέει να ανακόψει το σερί της. Οι Κρητικοί με νίκη μπαίνουν και πάλι σε πλεονεκτική θέση για την 6η θέση, ενώ οι “κιτρινόμαυροι” αναζητούν το ροζ φύλλο για να είναι ένα βήμα πιο κοντά στην εξασφάλιση της 4ης θέσης και να ελπίζουν σε στραβοπάτημα του ΠΑΟΚ για να σκαρφαλώσουν στην 3η.

Φινάλε στην αγωνιστική γίνεται τη Δευτέρα (27/4, 17:00) με τον ΠΑΟΚ να υποδέχεται τον Κολοσσό. Οι γηπεδούχοι ψάχνουν την νίκη που θα τους εξασφαλίσει σε τεράστιο βαθμό την 3η θέση, ακόμα κι αν χάσουν από την ΑΕΚ την επόμενη αγωνιστική. Από την άλλη η ομάδα του Άρη Λυκογιάννη ψάχνει την έκπληξη που θα της δώσει σημαντικό προβάδισμα για την κατάληψη της 6ης θέσης.

Το ματς ανάμεσα σε Παναθηναϊκό και Ολυμπιακό θα διεξαχθεί στις 2/5.

Το πρόγραμμα:

programm

Η βαθμολογία:

vathmologia