Τους παίκτες που απαρτίζουν την καλύτερη πεντάδα του πρωταθλήματος ανακοινώσε ο ΕΣΑΚΕ, όπως αναδείχθηκαν ύστερα από ψηφοφορία στην οποία συμμετείχαν κατά ποσοστό 40% φίλαθλοι (5.700 χρήστες του διαδικτύου), εκπρόσωποι των ΜΜΕ, και κατά 60% προπονητές και αρχηγοί των ομάδων του Πρωταθλήματος.

Βασίλης Σπανούλης, Κώστας Σλούκας, Αλέξανδρος Βεζένκοφ, Γιώργος Πρίντεζης και Λουκάς Μαυροκεφαλίδης αποτελούν απόλυτα δίκαια την καλύτερη πεντάδα του πρωταθλήματος της Α1 για την αγωνιστική περίοδο 2014-2015.

Τα στατιστικά επιτεύγματα των πέντε καλύτερων της Basket League ΣΚΡΑΤΣ για την σεζόν 2014-15:

 ΣΛΟΥΚΑΣ: ΤΟ «ΜΥΑΛΟ» ΤΟΥ ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΥ

 Ο 25χρονος Κώστας Σλούκας έκανε αναμφίβολα το πιο μεστό και παραγωγικό πρωτάθλημα του με τον Ολυμπιακό. Ήταν αυτός που “διάβαζε” το παιχνίδι της ομάδας του και ανάλογα με τις ανάγκες του, πατούσε το… φρένο ή το γκάζι. Άλλοτε πίεζε στην άμυνα, άλλοτε οργάνωνε και άλλοτε εκτελούσε. Η παρουσία του στην καλύτερη πεντάδα της φετινής Basket League ΣΚΡΑΤΣ .

ΣΠΑΝΟΥΛΗΣ: Ο ΗΓΕΤΗΣ ΤΟΥ ΠΡΩΤΑΘΛΗΤΗ

 Πως θα μπορούσε ο Ολυμπιακός να φτάσει στην κατάκτηση του τίτλου της Basket League ΣΚΡΑΤΣ χωρίς να πρωταγωνιστήσει ο ηγέτης και αρχηγός του Βασίλης Σπανούλης; Ο 33χρονος γκαρντ έκανε εξαιρετικό πρωτάθλημα, ήταν 14ος σκόρερ της κανονικής περιόδου σε απόλυτους αριθμούς, 1ος σε ασίστ και 9ος στο ranking.

ΒΕΖΕΝΚΟΦ: Ο MVP ΤΗΣ BASKET LEAGUE ΣΚΡΑΤΣ

 Ο Βούλγαρος φόργουορντ κέρδισε δικαιωματικά τον τίτλο του πολυτιμότερου παίκτη της φετινής Basket League ΣΚΡΑΤΣ και βέβαια μια θέση στην κορυφαία πεντάδα της κατηγορίας. by FunDeals” href=”#11973789″> Ανalt και μόλις 19 ετών, ο Βεζένκοφ έκανε τη διαφορά για τον Αρη οδηγώντας την ομάδα του στην τελική τετράδα του πρωταθλήματος όντας ο πρώτος σκόρερ του

ΠΡΙΝΤΕΖΗΣ: Ο ΑΝΘΡΩΠΟΣ ΤΩΝ ΤΕΛΙΚΩΝ

 Ο Γιώργος Πρίντεζης είναι το τρίτο μέλος της καλύτερης πεντάδας του πρωταθλήματος που προέρχεται από τον πρωταθλητή Ολυμπιακό. Ο 30χρονος διεθνής φόργουορντ είχε διψήφιο αριθμό πόντων στις 15 από τις 24 συμμετοχές στα οποία αγωνίστηκε, κάνοντας τις καλύτερες εμφανίσεις του στα μεγάλα παιχνίδια. Ειδικότερα στη σειρά των τελικών με τον Παναθηναϊκό είχε μέσους όρους 13,6 πόντων με 65% στα δίποντα και πέντε ριμπάουντ

ΜΑΥΡΟΚΕΦΑΛΙΔΗΣ: Ο ΚΥΡΙΑΡΧΟΣ ΤΩΝ ΠΛΕΙ ΟΦ

Ο 31χρονος διεθνής φόργουορντ-σέντερ μετά από μια μέτρια κανονική περίοδο (5,21 πόντοι, 3,26 ριμπάουντ) κατά την οποία ταλαιπωρήθηκε από τραυματισμούς, έκανε

θραύση στα πλέι οφ “εκτοξεύοντας” τους αριθμούς του και πρωταγωνιστώντας στην προσπάθεια του Παναθηναϊκού, παρότι αυτή δεν τον οδήγησε στον τίτλο.