Ο ΕΣΑΚΕ ζητάει εξηγήσεις και ενημέρωση από την ΕΟΚ για την χθεσινή απόφαση της Ομοσπονδίας να αναβάλει τις εκλογές της για τις 23 Μαΐου. Ο ΕΣΑΚΕ έχει 3 μέλη στο ΔΣ της ΕΟΚ Τον πρόεδρο της Λίγκας, Βαγγέλη Γαλατσόπουλο που έχει και τη θέση του αντιπροέδρου στην Ομοσπονδία, αλλά έχει και ως μέλη του ΔΣ της Ομοσπονδίας τον Παναγιώτη Τριαντόπουλο (εκπρόσωπο του Παναθηναϊκού) και τον Σταύρο Δουβή (εκπρόσωπο της ΑΕΚ).

Η ΕΟΚ έβγαλε μια απόφαση (την οποία η Ομοσπονδία χαρακτήρισε «ομόφωνη» στην σχετική ανακοίνωσή της) με την οποία ανέβαλε τις εκλογές για της 23 Μαΐου βασιζόμενη μεταξύ άλλων στην απόφαση του Πρωτοδικείου Αθηνών η  οποία έκανε δεκτό αίτημα  αθλητικών σωματείων μελών της Ομοσπονδίας, που είχαν αποκλειστεί λόγω του ηλεκτρονικού  Μητρώου  της Γ.Γ.Α. και αναγνώρισε το  δικαίωμά τους  για εγγραφή στο Μητρώο της Ε.Ο.Κ. για συμμετοχή στην Γενική Συνέλευση με το δικαίωμα του εκλέγειν και εκλέγεσθαι. Με τον τρόπο αυτό αποφεύγονται παράνομοι αποκλεισμοί και ακυρότητες  της διαδικασίας.  

Στον ΕΣΑΚΕ έγινε ΔΣ σήμερα και εκεί τέθηκε επί τάπητος το θέμα της απόφασης της ΕΟΚ και της μη πρόσκλησης των 3 Μελών της Λίγκας στο ΔΣ της Ομοσπονδίας.

Όπως είναι φυσικό στην κουβέντα υπήρξαν απορίες γι’ αυτό το περίφημο «ομόφωνη απόφαση». Όπως ερωτήματα προκάλεσε και η μη πρόσκληση των 3 μελών του ΕΣΑΚΕ στο ΔΣ της ΕΟΚ.

Στην κουβέντα έγινε ψηφοφορία για το αν ο ΕΣΑΚΕ θα πρέπει να στείλει επιστολή στην ΕΟΚ με την οποία να ζητάει εξηγήσεις για την μη πρόσκληση των 3 μελών του και ενημέρωση για την αναβολή των εκλογών.

Το θέμα της επιστολής τέθηκε σε ψηφοφορία και με πλειοψηφία (οι ψήφοι ήταν 9-3) αποφασίστηκε να σταλεί η επιστολή.

Έτσι η Λίγκα θα στείλει την επιστολή και θα περιμένει πλέον τις απαντήσεις της ΕΟΚ, ενώ ζητάει να γίνει και έκτακτο ΔΣ στην Ομοσπονδία.