Μπορεί οι αριθμοί στο μπάσκετ να μην λένε πάντα την αλήθεια, ωστόσο μέσα από αυτούς, παρουσιάζονται στατιστικά στοιχεία, τα οποία είναι άξια αναφοράς. Τέτοια, μπορούμε να βρούμε και σε παίκτες του ελληνικού πρωταθλήματος, είτε αυτοί είναι χρόνια στον χώρο του μπάσκετ, είτε τώρα προσπαθούν να “χτίσουν” την καριέρα τους. Πάμε να δούμε μερικούς από αυτούς, που ετοιμάζονται να γράψουν άλλη μια σελίδα στη μικρή ή μεγάλη ιστορία τους, στο κλειστό του Περιστερίου:

ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΔΙΑΜΑΝΤΙΔΗΣ: Ο μεγάλος αρχηγός του Παναθηναϊκού έχει διακριθεί πολλές φορές, τόσο στην Ευρώπη, όσο και στο ελληνικό πρωτάθλημα. Συνεχίζει να “σπάει” τα ρεκόρ μέχρι και σήμερα και υπάρχει περίπτωση στο παιχνίδι με την ομάδα του κόντρα στους “πρίγκιπες της δυτικής όχθης“, να σπάσει ακόμη ένα: Με 4 ριμπάουντ, ο παίκτης από την Καστοριά, θα περάσει 7ος ριμπάουντερ όλων των εποχών στην ιστορία του πρωταθλήματος ΕΣΑΚΕ, ξεπερνώντας τον Τόνι Κόστνερ (Παπάγου /Σπόρτιγκ), ο οποίος έχει 1626.

ΚΩΣΤΑΣ ΤΣΑΡΤΣΑΡΗΣ: O 33χρονος παίκτης του Παναθηναϊκού, με τη συμπλήρωση ακόμη 2 πόντων στο παλμαρέ του, θα γίνει αισίως ο 11ος σκόρερ όλων των εποχών στην ιστορία του πρωταθλήματος ΕΣΑΚΕ. Τεράστιο κατόρθωμα για τον Έλληνα πάουερ φόργουορντ, αν αναλογιστεί κανείς πως σε αυτή την θέση προς το παρόν, βρίσκεται ο Ουόλτερ Μπέρι (Ηρακλής, Άρης, Ολυμπιακός) με 3.476 πόντους!

ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ ΠΕΤΡΟΥΛΑΣ: Ο παίκτης του Περιστερίου, αν… προσφέρει 2 ασίστ ακόμη προς τους συμαίκτες του, θα φτάσει τις 300 στην καριέρα του, στο πρωτάθλημα του ΕΣΑΚΕ.

ΧΑΡΗΣ ΓΙΑΝΝΟΠΟΥΛΟΣ: O νεαρός “μπόμπερ” του Παναθηναϊκού, αν καταφέρει να πάρει ακόμη 2 ριμπάουντ, θα φτάσει τα 200 στην καριέρα του στο πρωτάθλημα ΕΣΑΚΕ, ρεκόρ -όπως όλα τα προηγούμενα- το οποίο μπορεί να επιτευχθεί στο ματς που θα διεξαχθεί ανάμεσα στο Περιστέρι και τον Παναθηναϊκό. Και θα το πετύχει κόντρα στην παλιά του ομάδα…