Ο ΕΣΑΚΕ ανακοίνωσε πριν λίγο την ιστορική συμφωνία των ομάδων για κεντρικοποίηση των τηλεοπτικών δικαιωμάτων. Κάτι τέτοιο τη μεγάλη κατηγορία είχε να το ζήσει σχεδόν 20 χρόνια. Η μεγάλη συμφωνία, πάντως, έδειχνε να οδεύει σε ναυάγιο λόγω του… εμβολισμού που της έκανε ο Άρης και χρειάστηκε μια κίνηση ματ του Βαγγέλη Γαλατσόπουλου, για να αλλάξει την στάση του Άρη και μαζί και τα δεδομένα.

Ο Άρης είχε σηκώσει την παντιέρα της επανάστασης και είχε ξεκαθαρίσει ότι δεν θα ψηφίσει την κεντρικοποίηση. Οι «κίτρινοι» διαφωνούσαν με τα χρήματα που θα έπαιρνε η ομάδα φέτος από το συμβόλαιο με την ΕΡΤ. Τα λεφτά μοιράζονται βάσει της βαθμολογικής κατάταξης των ομάδων στο πρωτάθλημα.

Οι Θεσσαλονικείς έλεγαν ότι η μοιρασιά δεν πρέπει να γίνει έτσι. Πρέπει να γίνει με μοναδικό δεδομένο ότι την κατάταξη, αλλά την εμπορικότητα της κάθε ομάδας και την τηλεθέασή της. Και ξεκαθάριζαν ότι δεν θα είναι στο deal με την ΕΡΤ και θα βρουν νέα τηλεοπτική στέγη μόνοι τους.

Οι 11 ομάδες που  ήθελαν την κεντρικοποίηση και ο ΕΣΑΚΕ απάντησαν με ομαδικά πυρά κατά του Άρη και οι Θεσσαλονικείς ανταπάντησαν με δικά τους πυρά.

Τελικά οι πολεμικές ανακοινώσεις σταμάτησαν και εκεί ο Βαγγέλης Γαλατσόπουλος έκανε το ματ.

Πρότεινε εκείνο το περίφημο ευρωπαϊκό μπόνους που έπαιρναν οι ομάδες από την συμμετοχή τους στα ευρωπαϊκά κύπελλα να γίνει μπόνους εμπορικότητας. Δηλαδή οι ομάδες να παίρνουν λεφτά ανάλογα με την εμπορικότητα και την τηλεθέαση που κάνουν.

Αυτό άλλαξε την στάση του Άρη, ο οποίος ανέκρουσε πρύμναν και έτσι ξαναμπήκε στο μπλοκ των ομάδων της Basket League και έτσι επιτεύχθηκε η κεντρικοποίηση.