Συναρπαστική ήταν και η τέταρτη αγωνιστική του πρωταθλήματος της Α1. Η ομάδα του Ικάρου ήταν αυτή που έκλεψε την παράσταση κερδίζοντας τον Παναθηναϊκό, ενώ ο Πανιώνιος συνέχισε την αήττητη πορεία του επικρατώντας του Κολοσσού. Ας δούμε λοιπόν τους παίκτες που σύμφωνα με το basketblog.gr απαρτίζουν την καλύτερη πεντάδα της αγωνιστικής.

1. Νίκος Παππάς (Πανιώνιος): Για ακόμα μία αγωνιστική, ο γκαρντ του Πανιωνίου ήταν εξαιρετικός οδηγώντας την ομάδα του στη νίκη επί του Κολοσσού. Δεν είναι μόνο οι 31 πόντοι του, αφού πρόσθεσε έξι ριμπάουντ, πέντε ασίστ και τρία κλεψίματα, συμβάλλοντας τα μέγιστα σε μία σπουδαία νίκη…

2. Αλέξης Κυρίτσης (Ικαρος Καλλιθέας): Η έκπληξη της αγωνιστικής σημειώθηκε στο κλειστό της Γλυφάδας, όπου ο Ικαρος Καλλιθέας κέρδισε τον Παναθηναϊκό. Μεγάλο μερίδιο σε αυτό έχει ο Αλέξης Κυρίτσης, ο οποίος απέναντι στην πρώην ομάδα του πέτυχε 19 πόντους μάζεψε τρία ριμπάουντ και μοίρασε τρεις ασίστ, δημιουργώντας συνεχώς προβλήματα στην “πράσινη” άμυνα.

3. Ζόραν Βρκιτς (Ικαρος Καλλιθέας): Οταν μία ομάδα κερδίζει τον Παναθηναϊκό, δεν είναι μόνο δουλειά ενός παίκτη. Ετσι, ο Βρκιτς είναι ο δεύτερος παίκτης του Ικάρου στην καλύτερη πεντάδα, αφού μαζί με τον Κυρίτση ήταν εκείνοι που πέτυχαν κάτι λιγότερο από τους μισούς πόντους των Καλλιθεωτών. Ο Κροάτης σημείωσε 16 πόντους με καλά ποσοστά (3/5 βολ., 2/3 διπ., 3/4 τριπ.), ενώ μάζεψε και έξι ριμπάουντ.

4. Νίκος Αγγελόπουλος (Ρέθυμνο): Τη δεύτερη του νίκη στο πρωτάθλημα πήρε το Ρέθυμνο, επικρατώντας εκτός έδρας του Ηλυσιακού, με τον Ελληνα φόργουορντ να δημιουργεί πολλά προβλήματα στην “κιτρινόμαυρη” άμυνα. Αυτό μαρτυρούν και τα οχτώ φάουλ που κέρδισε, ενώ τελείωσε τον αγώνα με 16 πόντους.

5. Κάιλ Χάινς (Ολυμπιακός): Ουσιαστική και αθόρυβη η παρουσία του Αμερικανού σέντερ στην άνετη νίκη του Ολυμπιακού επί του ΚΑΟΔ. Ο Χάινς αγωνίστηκε μόλις 15 λεπτά, όμως σε αυτό το διάστημα κατάφερε να πετύχει 10 πόντους, ενώ πρόσθεσε τρία ριμπάουντ, δύο κλεψίματα, μία ασίστ και μία τάπα.

Προπονητής της αγωνιστικής

Δημήτρης Πρίφτης (Ικαρος Καλλιθέας): Φαίνεται πως ο έμπειρος τεχνικός κατέχει τη συνταγή του “πως να νικήσεις τον Παναθηναϊκό“, αφού μετά την περασμένη σεζόν που τα κατάφερε όντας στον πάγκο της Καβάλας, το επανέλαβε και φέτος με τον Ικαρο. Ο Πρίφτης κράτησε ψύχραιμους τους παίκτες όταν ο Παναθηναϊκός βρέθηκε να προηγείται με 23-7 στο πρώτο δεκάλεπτο, με αποτέλεσμα να ξαναμπούν στο παιχνίδι και να φτάσουν τελικά στη μεγάλη νίκη.