Μετά το πέρας τριών αγωνιστικών, τρεις ομάδες παραμένουν αήττητες. Ολυμπιακός, Κολοσσός και Πανιώνιος βρίσκονται στην κορυφή, με τους Νεοσμυρνιώτες να οφείλουν σε μεγάλο βαθμό τη νίκη τους στην Καβάλα, στον Νίκο Παππά, ο οποίος πραγματοποίησε εξαιρετική εμφάνιση που του έδωσε τόσο τον τίτλο του πολυτιμότερου παίκτη της αγωνιστικής, όσο και μία θέση στην καλύτερη πεντάδα του basketblog.gr.

Οι υπόλοιποι τέσσερις είναι οι Ανδρέας Κανονίδης, Μιχάλης Πελεκάνος, Λάρον Ντέντι και Λάζαρος Παπαδόπουλος, ενώ προπονητής της αγωνιστικής ο Γιώργος Καλαφατάκης. Ας δούμε το γιατί…

1. Νίκος Παππάς (Πανιώνιος): Οταν η ομάδα του βρέθηκε πίσω ακόμα και με διψήφιο αριθμό πόντων, την οργάνωσε με τον καλύτερο τρόπο και την οδήγησε αρχικά στην ανατροπή και τελικά στη νίκη. Ο απολογισμός του ήταν 32 πόντοι, οχτώ ριμπάουντ, δύο κλεψίματα και μία ασίστ, ολοκληρώνοντας μία εξαιρετική εμφάνιση.

2. Ανδρέας Κανονίδης (Περιστέρι): Μπορεί ο Ντουάιτ Θορν να έβαλε το νικητήριο καλάθι απέναντι στον Απόλλωνα Πατρών, όμως ο 21χρονος παίκτης άγγιξε το νταμπλ νταμπλ, προσθέτοντας άλλη μία ουσιαστική εμφάνιση στη φετινή σεζόν. Ο Κανονίδης είχε πληθωρική παρουσία, μετρώντας 18 πόντους, εννέα ριμπάουντ, δύο κλεψίματα και τρεις ασίστ…

3. Μιχάλης Πελεκάνος (Αρης): Η πρώτη νίκη του Αρη στο φετινο πρωτάθλημα οφείλεται κατά πολύ στον Ελληνα παίκτη, ο οποίος σκόραρε το 1/4 των πόντων της ομάδας του (16π.), όντας ο πρώτος σκόρερ της. Επιπλέον, πρόσθεσε δύο ριμπάουντ, τρία κλεψίματα, τρεις τάπες και δύο ασίστ.

4. Λάρον Ντέντι (Κολοσσός): Οι Ροδίτες δυσκολεύτηκαν στο πρώτο μέρος του αγώνα απέναντι στον Πανελευσινιακό, όμως όταν ανέλαβαν δράση οι Αμερικανοί της ομάδας, με αιχμή τον Ντέντι, τα πράγματα απλοποιήθηκαν. ο 24χρονος φόργουορν ολοκλήρωσε τον αγώνα με 20 πόντους, οχτώ ριμπάουντ, τρεις τάπες, ένα κλέψιμο και μία ασίστ.

5. Λάζαρος Παπαδόπουλος (ΠΑΟΚ): Μπορεί ο Δικέφαλος του Βορρά να ηττήθηκε στη Δράμα, όμως η παρουσία του έμπειρου σέντερ δεν μπορεί να περάσει απαρατήρητη. Ο Λάζος έκανε ό,τι μπορούσε συνεισφέροντας 31 πόντους, ενώ μάζεψε έξι ριμπάουντ, μοίρασε τέσσερις ασίστ και έκανε δύο τάπες…

Προπονητής της αγωνιστικής
Γιώργος Καλαφατάκης (ΚΑΟΔ): Πολύ καλό ξεκίνημα για την ομάδα της Δράμας με δύο νίκες σε τρεις αγώνες. Ο Γιώργος Καλαφατάκης, δεν προπόνησε την ομάδα του όπως θα ήθελε την προηγούμενη εβδομάδα, λόγω απουσιών, ωστόσο οι παίκτες του προσαρμόστηκαν άψογα απέναντι σε έναν δύσκολο αντίπαλο όπως ο ΠΑΟΚ και πανηγύρισαν μία σπουδαία νίκη. Επιπλέον, οι Δραμινοί έδειξαν και τις επιθετικές αρετές τους, καθώς σημείωσαν τους περισσότερους πόντους της αγωνιστικής (89), μετά τους Ολυμπιακό (97) και Παναθηναϊκό (92).