Το ντέρμπι μεταξύ Παναθηναϊκού και Ολυμπακού συγκέντρωσε όπως ήταν φυσιολογικό το μεγαλύτερο ενδιαφέρον, με τον Βασίλη Σπανούλη να αποδεικνύεται ακόμη μια φορά ηγέτης των “ερυθρολεύκων” κυρίως με την απόδοση του στο πρώτο ημίχρονο. Η δεύτερη αγωνιστική ωστόσο θα μείνει για πάντα χαραγμένη στη μνήμη του Πανελευσινιακού, καθώς πέτυχε την πρώτη νίκη της ιστορίας του στην Α1, ενώ Ρέθυμνο και ΠΑΟΚ πανηγύρισαν τις πρώτες τους νίκες στο φετινό πρωτάθλημα. Σύμφωνα με τα παραπάνω, καταλήξαμε στην καλύτερη πεντάδα της αγωνιστικής.

1. Βασίλης Σπανούλης (Ολυμπιακός): Ο αρχηγός των Πειραιωτών είχε καθοριστικό ρόλο στη σπουδαία τους νίκη μέσα στο ΟΑΚΑ. Μπορεί στο δεύτερο ημίχρονο να σίγησε επιθετικά σκοράροντας μόλις τρεις πόντους, όμως η εμφάνιση του πρώτου μέρους ήταν καθοριστική στο να αναπτύξουν διψήφια διαφορά οι πρωταθλητές, κάτι που έχει τεράστια σημασία σε ένα ντέρμπι. Ο απολογισμός του Σπανούλη ήταν 19 πόντοι, τρία ριμπάουντ και πεντε ασίστ σε 34 λεπτά.

2. Νίκος Λιακόπουλος (Πανελευσινιακός): Η πρώτη νίκη στην ιστορία των “σταχυοφόρων” στα “μεγάλα σαλόνια” είχε την υπογραφή του Νίκου Λιακόπουλου. Ο 29χρονος γκαρντ οδήγησε την ομάδα της Ελευσίνας στη νίκη κόντρα στην Καβάλα, με “γέματη” στατιστική, ολοκληρώνοντας τον αγώνα με 18 πόντους, δύο ριμπάουντ, τρία κλεψίματα και έξι ασίστ!

3. Βλάντο Πέτροβιτς (Απόλλων Πατρών): Αν και η ομάδα του δεν κατάφερε να πάρει τη νίκη, θα ήταν κρίμα η απόδοση του να μην του δώσει μία θέση στην κορυφαία πεντάδα. Ο 35χρονος φόργουορντ πέτυχε 33 πόντους ξεκινώντας το επιθετικό του κρεσέντο από το δεύτερο δεκάλεπτο, όπου πέτυχε τέσσερα τρίποντα σε δύο λεπτά, δίνοντας διψήφιο προβάδισμα στους Πατρινούς. Εκτός των πόντων, μάζεψε τρία ριμπάουντ, έκανε ένα κλέψιμο και μοίρασε τρεις ασίστ…

4. Μπρεντ Πέτγουεϊ (Ρέθυμνο): Εντυπωσίασαν οι Κρητικοί απέναντι στον Αρη, παίρνοντας εύκολα τη νίκη. Σημαντικό μερίδιο ανήκει στον Μπρεντ Πέτγουεϊ, ο οποίος μπορεί στο σκοράρισμα να πρόσφερε μόλις εφτά πόντους, ωστόσο πρόσθεσε οχτώ ριμπάουντ, δύο κλεψίματα, δύο τάπες, και μία ασίστ.

5. Μιχάλης Τσαϊρέλης (ΠΑΟΚ): Για ένα ημίχρονο και κάτι, ο ΠΑΟΚ δυσκολεύτηκε απέναντι στον Ικαρο, όμως όταν στην τρίτη περίοδο ανέλαβε δράση ο 24χρονος παίκτης τα πράγματα απλοποιήθηκαν. Ο Τσαϊρέλης πέτυχε 11 από τους 13 πόντους του σε εκείνο το διάστημα, όταν και ο Δικέφαλος του Βορρά ανέπτυξε διψήφια διαφορα, με αποτέλεσμα να φτάσει εύκολα στην πρώτη του νίκη στο πρωτάθλημα.

Προπονητής της αγωνιστικής

Γιώργος Σκαραφίγκας (Πανελευσινιακός): Δεν είναι εύκολη υπόθεση το να είσαι νεοφώτιστος σε μία απαιτητική κατηγορία όπως η Α1 και να αγωνίζεσαι μακριά από τη φυσική σου έδρα. Η ομάδα της Ελευσίνας πήρε την πρώτη νίκη της ιστορίας της στην μεγάλη κατηγορία στη δεύτερη αγωνιστική και αυτό από μόνο του έχει μεγάλη σημασία. Το όνομα του Γιώργου Σκαραφίγκα θα συνδεθεί και με αυτό το γεγονός (εκτός της ανόδου) στην ιστορία του συλλόγου και δικαιωματικά ο τίτλος του προπονητή της αγωνιστικής του ανήκει…